Наводнения в РЮА отнеха живота на 10 души и оставиха стотици без дом

  • 10 януари 2022 17:53

  • 403
  • 0
Наводнения в РЮА отнеха живота на 10 души и оставиха стотици без дом
©
Слушай новината Слушай новината

Наводнения в района на най-източния крайбрежен град в Република Южна Африка (РЮА) - Ийст Лондон, отнеха живота на най-малко 10 души и оставиха стотици без дом, съобщи БТА, като се позова на националната метеорологична служба.

Кадри, разпространени от обществената медия Ес Ей Би Си, показват автомобили, опитващи се да минат през потоци вода, които са залели магистралите.

Проливни валежи наводниха Кипър

Няколко медии съобщиха, че водата е отнесла стотици незаконни допотопни постройки, обитавани от местни жители, които са разположени непосредствено извън града, особено в селището Мдантсане.

Учени подозират, че климатичните промени са причина за все по-силните наводнения и суши по източното крайбрежие на страната, където е разположен Ийст Лондон с население от половин милион души.

През 2019 г. министерството на околната среда начерта план за адаптирането на РЮА към климатичните промени, който включва засилване на готовността на страната да реагира по-бързо на климатични бедствия и да помага за възстановяването на пострадалите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини