Пострадалите от летните наводнения в Германия се готвят за по-различна Коледа

  • 23 декември 2021 15:19

  • 392
  • 1
Пострадалите от летните наводнения в Германия се готвят за по-различна Коледа
© Getty Images/Guliver

Пострадалите от големите наводнения в западните части на Германия през юли ще отпразнуват тази година по-различна Коледа, тъй като мнозина от тях все още живеят в убежища за временно настаняване, предаде ДПА, цитирана от БТА.

При наводненията, които засегнаха районите във и около долината на река Ар, загинаха 134 души, а дейностите по ликвидиране на щетите още продължават.

Местният пастор Бернд Бацин заяви: "Някои определено ще запомнят тази Коледа: заедно понесохме толкова много страдания заради наводненията, но едновременно с това станахме свидетели и на огромна съпричастност с нас". Той обаче призова въпреки трудностите да не се губи надежда.

В онази нощ на 15 юли много хора бяха блокирани на покривите си. Те разказват, че са чували виковете за помощ на съседите си и ставали свидетели на разрушенията, които причинявали на домовете им удрящите се в тях автомобили и други предмети, завлечени от придошлите води.

За Бъдни вечер в района е планирана голяма празнична трапеза, за да бъде спазена традицията за празнуване заедно. Клаудия Кройзер, която е доброволец, заяви: "Искаме да създадем на хората поне някакво усещане за домашен уют и да им дадем възможност да споделят с някого проблемите си".

В Германия държавата ще компенсира щетите от наводненията до 80%

Константин Тодоров
392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гкк

2021.12.23 | 16:37

1
те ще се оправят ама нашите няма да се оправят в близките няколко години още

Добави коментар

Водещи новини