Ал Кайда в Иран призова египтяните да се надигнат срещу армията

  • 31 август 2013 17:06

  • 1527
  • 1
Ал Кайда в Иран призова египтяните да се надигнат срещу армията
©

Водещата групировка на "Ал Кайда" в Иран и Сирия призова египтяните да се въоръжат и изправят срещу армията на страната. Това става ясно от публикувано в събота в интернет аудио послание, предаде АФП.

"Ислямска държава Ирак и Левант" също така отхвърля "Мюсюлмански братя", движението на сваления египетски президент Мохамед Мурси, като "зло", заради подкрепата му за демокрацията и опита да спечели властта чрез избори.

"Днес, ние заявяваме, че тези армии са неверници и за това имаме морален дълг да се бием с тях, особено с египетската армия", казва говорителят на групировката Абу Мохамед ал Аднами в 30 мин. запис.

„Египетската армия работи усилено за въвеждането на светското и управлението от светски закони. Египетската армия е армия, която защитава лихварството, бордеите, евреите, коптите и християните, които са срещу Аллах и неговия пророк. Това е армия, която атакува джамии и Корана, убила е и е ранила хора на мирни демонстрации. Това армия, срещу която не може да се сражавате ли е?”, се казва в записа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.10 | 22:32

1
za tia proshliaci samo smart .armiata da gi ybiva na miastoi.

Добави коментар

Водещи новини