Съвременната роля на вратите у дома

  • 03 август 2015 12:41

  • 14865
  • 0
Съвременната роля на вратите у дома
©

Изборът на врати влияе не само на сигурността, но и на цялостния облик на вашето жилище. Днес съществуват различни видове материали, покритие и дизайнерски решения, с които можете да ги превърнете в пълноценно допълнение към интериора. Запознайте се с някои от най-интересните идеи за врати, а изработката и монтажа им оставете в ръцете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Не отлагайте, а направете безплатна заявка, за да разгледате техните оферти, профили и репутация още сега!

Развитие във височина

Източник

В миналото размерите на вратите се придържаха към определени стандарти, като височината им достигаше 200-210 см. Днес все по-често можем да видим домове с врати, достигащи тавана, като тази идея оптически издължава помещението. Освен това, подобни решения могат да имат интересен ефект върху целия интериор - в зависимост от материала, избран за изработка на вратата, тя може да допълва дизайна или пък да контрастира на останалите мебели в помещението.

Виж още: Осем уникални решения как да спестите място във вашия дом

Интересен ефект с дърво

Източник

Рамката вече е излишна

Източник

Съвременните технологични методи позволяват плъзгащите се врати да се изработват и без традиционните рамки, като се "скриват" в стената. Другият вариант е с тяхна помощ да се създадат интересни визуални ефекти, като стъклото в този случай е най-подходящия материал. То придава елегантност на помещението и го уголемява визуално, като позволява добавянето на разнообразни релефи и декорации.

Усещане за простор

Източник

Пример за изключително интересно хрумване са тези врати, които перфектно допълват стъклените стени. Те са функционални и модерни, като често се комбинират с метална рамка, която им придава по-голяма устойчивост. Оставят впечатление за широко отворено пространство, което е една от характерните черти на съвременната архитектура.

Отделяне на помещенията

Източник

Ако жилището ви има преходни стаи, които искате да обособите като отделни, без да издигате стени между тях, поставете плъзгаща се врата. За целта изберете подходящ материал и цвят за рамката, обмислете дали да бъде с двустранно плъзгане, дали да добавите решетка и други детайли. В този смисъл предпочитан вариант е използването на матирано стъкло, което не затъмнява стаята, а на всичко отгоре е и много лесно за почистване.

Традицията среща новаторството

Източник

Подобни плъзгащи се врати са широко разпространени заради интересния ефект, който имат върху цялото помещение. От една страна те спазват традицията, според която една врата трябва да има рамка, но от друга - част от тази рамка е изместена от ефектна декорация. Това е хитър начин да разчупите обзавеждането, като съчетаете практичното с красивото.

Скрийте вратата зад библиотека

Източник

Макар да сме виждали този интериорен трик в много филми, рядко се сещаме да го интегрираме у дома. Днес това не само е напълно възможно, но и лесно постижимо. Скритите врати могат да се сливат изцяло със стената, а могат и да приютят литературни шедьоври за ценители - изборът е ваш!

Създайте невероятни илюзии

Източник

Интериорните врати позволяват създаването на всякакви оптически илюзии - можете да ги обрисувате с цветове, да напишете текст върху тях или дори да оставите впечатлението, че са на ръба да се разпаднат. Подобни детайли със сигурност ще впечатлят гостите ви, но бъдете внимателни - съобразявайте декорациите с останалата част от обзавеждането, за да не прекрачите прага навън от добрия вкус.

Елегантно решение за модерен дом

Източник

Плъзгащата се врата за отделяне на стаи може да бъде изработена от различни материали в зависимост от това в каква степен искате да изолирате помещенията едно от друго. Матираното стъкло е оптимален вариант, защото от една страна ограничава видимостта между стаите, а от друга не ги стеснява визуално. Другото предимство на плъзгащите се врати е, че не взимат много място.

Виж още: Вдъхновяващи идеи за оформяне на уютен балкон

Смело комбинирайте идеи

Източник

Не се колебайте да съчетавате елементи така, че да създадете перфектните интериорни врати за дома си. В примера сме ви показали симпатичната среща на интересен дизайн и избор на материал, а именно врата от матирано стъкло, достигаща тавана. Създайте плъзгаща се врата от масивна дървесина или пък стъклена врата с интересни визуални ефекти - всичко в името на добре обзаведеното жилище!

Уникални визуални елементи

Източник

Разнообразете вида на стъклените врати като изберете интересен релеф или рисунки. Стъклото не само ще уголеми оптически пространството, което го прави изключително подходящо за малки жилища, но и ще придаде неповторимо излъчване на цялото помещение. Важно е да отбележим, че размерите за вратите днес варират не само по отношение на височината, но и на ширината. Това позволява реализирането на индивидуални проекти, които да пасват перфектно на дома ви!

Добавете цветни шарки

Източник

Създайте страхотно настроение у дома, като украсите интериорните врати с красиви цветни шарки! Това е едно от огромните предимства на стъклото пред останалите материали за врати - с него можете да дадете воля на въображението си и да направите така, че всичко вкъщи да ви бъде в тон. Освен всичко останало, то може да пресъздаде и интересни форми и извивки, които допълнително разчупват вида на жилището ви.

Смело решение за авантюристи

Източник

Смел, но оправдан риск, е поставянето на подобни цветни врати. Те несъмнено ще освежат дома, но пък са инвестиция, която трябва да се обмисли внимателно, защото врати не се сменят всеки ден. Ако все пак сте настроени артистично, ви препоръчваме да се консултирате с интериорен дизайнер, който да ви препоръча материали, форми и цветове за вратата.

Класическа идея за ценители

Източник

Искате да обособите две отделни помещения в рамките на едно, но не ви допадат плъзгащите се врати? Предлагаме ви страхотна алтернатива, която ще допринесе за изграждане на уютен и красив дом!

Игра на цветовете

Източник

Един от най-важните въпроси при избора на врата е този в какъв цвят да бъде тя? Някои предпочитат вратите да контрастират на обстановката, други искат да вратите да я допълват. Съществува обаче и компромисно решение, което ви позволява да имате и двете - просто изберете различни цветове за двете страни на вратата и така тя ще подхожда както на дневната, така и на банята например.

Виж още: Какво трябва да знаете за студените покриви

Впечатляващо декоративно решение


Източник

Интериорните врати могат да създадат интригуващи контрасти, които да пасват на креативния ви характер. Независимо дали ще изберете дървена, стъклена или метална врата, е необходимо да се консултирате със специалист по отношение на нейната устойчивост и поддръжка. За целта направете безплатна заявка в MaistorPlus и разгледайте офертите на квалифицирани специалисти, от които да получите професионални съвети за обзавеждането на дома!

Последвайте канала на

14865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини