В следващите години предстоят масирани ремонти на улиците в кварталите

  • 10 август 2015 11:17

  • 2155
  • 3
В следващите години предстоят масирани ремонти на улиците в кварталите
© Булфото

Тази година започваме третата линия на метрото в най-тежкия участък с подземно строителство в централната градска част, а именно от „Малък градски театър” до „Красно село”. Преди няколко дни възложих на „Метрополитен” да започнат процедурите за избор на изпълнител и за участъка до „Овча купел”, за да не се губи време”. Това коментира столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред в. „Стандарт”.

Освен ремонтните дейности, които целят подобряване на инфраструктурата и намаляване на задръстванията в големия град, Фандъкова обясни, че през последните две години в София е започнала програма за обновяване на градския транспорт.

„Доставихме 226 нови транспортни средства - 126 автобуса, 80 тролея, 20 нови трамвая и 10 метровлака. В момента приключваме процедура за още 100 нови автобуса. Целта ни е средната възраст на автобусите да стане 7 години”, поясни кметът на София.

На въпрос за увеличаване цената на билетите в градския транспорт, Фандъкова загатна, че в момента се разработва цялостна система за електронно таксуване. „Така ще се предложат нови форми за превозни документи. Различни и удобни карти за гражданите. В европейските градове целта е да се насърчава пътуването с абонаментни карти, което е по-евтино”, добави тя.

По думите й в последствие може да се въведе и електронно таксуване във всички превозни средства, а след това - модерни електронни карти, които да включват почасово таксуване и други подобни форми.

Относно ремонтните дейности в столицата, Фандъкова обясни, че след като в последните години се реновира базовата транспортна инфраструктура, средствата в бъдеще ще се пренасочват към улиците в кварталите. „Целта ни е в следващите години да започнем масирани ремонти на вътрешноквартални улици и тротоари”, допълни столичният кмет.

Десислава Станева
2155 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.08.13 | 20:14

3
pak kradene na pari ,a nikakvi puti6ta

2015.08.13 | 20:13

2
От Позитано така ли ви казват да казвате?

2015.08.13 | 18:45

1
АРТИСТКА ЛЪЖКИНЯ.

Добави коментар

Водещи новини