7 идеи за балкона, които трябва да видите

  • 02 октомври 2014 12:31

  • 21154
  • 1
7 идеи за балкона, които трябва да видите
©

Независимо колко е голяма терасата ви, дали е остъклена или не, винаги има начин да си създадете уютна и комфортна атмосфера. В тази статия сме ви подготвили няколко вдъхновяващи идеи, които могат да ви бъдат полезни в това начинание.

Не забравяйте, че в MaistorPlus.com всеки проект за вашия дом, градина или балкон може да се осъществи бързо и лесно. Платформата ви позволява да направите безплатна заявка, да сравните офертите и репутацията на майстори и фирми в строителния бранш, преди да изберете кого да наемете за вашия ремонт.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си

Да започнем от пода. Традиционно хората се колебаят между гранитогрес или ламинат за пода на балкона, поради тяхната устойчивост. Но какво ще кажете за изкуствена трева?

Следващата важна стъпка по пътя към вашия пролетно-летен балкон е да определите къде да бъде мястото за сядане. Ако пространството е ограничено, може би и големи възглавници за пода ще свършат работа.

Ако пък имате малко повече простор, можете да си позволите малки столчета и балконска масичка, на която да пиете сутрешното си кафе.

Друг вариант е да изберете сгъваема маса, която се закача на парапета и е компактно решение за малки пространства. Ако не можете да откриете такава в магазините, потърсете добър дърводелец, който да я направи специално за вас.

Ако балконът ви е затворен, можете да използвате перваза като бар плот. За целта си вземете и по-високи столове.

След като изберете какво ще бъде балконското ви обзавеждане, аранжирайте със зеленина, цветя и подправки. По този начин ще си създадете усещане, че сте в градина. Поставете саксиите на специални висящи стойки, закачете ги на стената или просто ги сложете на пода, така че да не заемат твърде много място.

Романтичните вечери на балкона също са ви гарантирани. Гирлянди от малки лампички, свещници или фенери са елементите, които могат да създадат вълшебна атмосфера.

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

Ако искате вашият балкон да е използваем и през зимните месеци, потърсете специалист за остъкляване на тераси, който да ви препоръча индивидуално решение за приобщаването му. В MaistorPlus.com ще откриете над 3000 фирми и майстори в цяла България. Направете безплатно запитване към тях, като опишете как точно си представяте терасата след ремонта. Сравнете офертите на кандидатите и профилите им с оценки от предишни клиенти на платформата. Никога не е било по-лесно да изберете подходящия изпълнител за вашия проект, нали?

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/234/7-idei-za-balkonakoito-trqbva-da-vidite

Последвайте канала на

21154 1

Коментари 1

Добави коментар
тук там

2014.11.09 | 12:19

1
Супер идеи. Браво, нямам търпение до пролетта и да превърна терасата в уютно кътче за отдих.

Добави коментар

Водещи новини