1.2 млн. жилища у нас - необитавани

  • 22 август 2018 14:53

  • 13269
  • 4
1.2 млн. жилища у нас - необитавани
© Pixabay

Проектът на Национална жилищна стратегия, разработен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, бе обсъден вчера по време на семинар „Възможности за адресиране на жилищните нужди на уязвими групи чрез Национална жилищна стратегия 2018-2030 г.“

Събитието, организирано съвместно от регионалното министерство и европейската програма РОМАКТ, се проведе в Пловдив.

Целта на дискусията бе общини, неправителствени организации и заинтересовани страни да се запознаят със Стратегията и да допринесат за развитието й чрез дебат по различните аспекти на жилищната политика и отразяване на потребностите на всички граждани, включително уязвимите лица.

„Убедени сме, че общините са най-добре запознати с жилищните нужди на местно ниво и как те да бъдат адресирани по най-ефективен начин. Затова наша цел е да се насърчи и подпомогне тяхното участие в прилагането на националната жилищна политика“, посочи регионалният заместник-министър Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските, която участва в дискусията.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
13269 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
zax

2020.06.16 | 19:35

4
Това го играем отдавна, пак не разбрахте за какво става въпрос. Голямата алчност на взимащите докара тази фантастична статистика. Че то като отдаваш под наем дължиш и осигуровки? Ми така ще е, трайкай си и празно е, не е било пълно никога, споко, няма такова нещо.

2018.10.26 | 17:15

3
бих го запалил отколкото да го отдам на циганин или мигрант не им далжим НИЩО НА ТАЯ ПАСМИНА


2018.10.07 | 21:44

2
Ако аз имам жилiща, защото работя, получавам заплата, която обезпечава закупуване на жилище (било то първо, второ, трето жилище т.н.), за което/които плащам съответен данък, но общинската пасмина реши че са ми много, на какво основание общински служби ще се разпореждат с частен имот? Ако желанието е да "подпомагаме" някого, защото "ти" имаш, а той няма...или се пререгистрирам като фондация - поне данъците са нищожни...или се изнасям, продавам всичко и "майка б(не случайно с малка буква)ългария" да се оправя без мен...
стига вече поощряване на тунеядците

2018.09.24 | 14:51

1
"УязВЕНите" от мързел и тунеядство групи, научени да живеят на чужд гръб (с изключение на истинските инвалиди), да изразходват безкрайната си енергия, с която непрекъснато и безразборно правят деца, за да си направят жилища, вместо държавата сега подло да подготвя начин за заграбване на жилищата на другите хора.

Добави коментар

Водещи новини