Галакси Инвестмънт Груп с мега проект върху 193 декара в София

Водещият инвеститор Галакси Инвестмънт Груп планира мега проект за жилищно строителство на мястото на бившия „Балканкар 6-ти септември“ в столицата. Това става възможно, след като компанията придоби внушителната площ от 193 дка след участие в търг.

Закупуването на площта от утвърдената инвестиционна компания представлява най-голямата сделка за терен в София за 2019 година. Мащабната архитектурна концепция предвижда изграждането на модерна смесена многофункционална площ с търговска зона, жилища и офиси. Бившата промишлена зона ще бъде трансформирана до неузнаваемост в район, който ще обогатява градското развитие като нов социален и културен катализатор.

Предстои да бъде разработен главния план и да се определят инвестициите в инфраструктурата. Новопридобитият терен е разположен в атрактивното пространство между бул. Никола Мушанов и ул. Житница, на границата на кварталите Красна поляна и Овча купел. Тази част от столицата е особено привлекателна, заради липсата на презастрояване. Мястото е много комуникативно, свързано по главна улична мрежа с Околовръстния път на София и основните офис центрове на града. Нова метростанция ще бъде разкрита, само на 500 метра от обекта, в началото на 2020 година.

„Щастливи сме, че успяхме, да придобием такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на мащабната ни идея. Ревитализирането на бивши индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на населението изпреварва разполагаемата земя за застрояване.“, коментира  управителят на компанията Константин Бояджиев. Той изтъкна, че Галакси Инвестмънт Груп има доказан успех с всички свои концепции, като специално бившите индустриални зони са добър ресурс за градско генериране и уплътняване. Спазването на естествения баланс между жилищна и паркова среда кореспондира с утвърдения стил на хармонично архитектурно планиране, характерен за ръководената от него компания. „Така създаваме за пространството микс от функции, които се превръщат в самостоятелен притегателен център за тази част на София.“, допълни Бояджиев.

Снимка @ проект "Royal Garden Пловдив“

Преустройството на подобни площи е ключов приоритет за компанията, която, освен че е най-големият собственик на 5-звездни хотели в България, доказа професионализма си с високото качество на проекта за жк „Отдих и култура“ в Пловдив. Сградите на компанията са с първокласен стандарт, съобразно глобалните тенденции в строителството, в хармония с градската среда, с привлекателен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения. В съчетание с разнообразието от възможности за развлечение и отдих, съвременните жилища, построени от Галакси Инвестмънт Груп, създават усещания за уют, сигурност и благоденствие на живущите.

За сделката:

Продавач на терена е Акрополис Риъл Естейт Б. В. – холандско дружество, собственост на Акрополис Груп УАБ, един от най-големите инвеститори в имоти в Литва, които приватизират бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 година. По това време, теренът се разчиства и са придвижени градоустройствени процедури. Създава се план, да се реализира търговски център с офиси и жилища, но през 2008 година е замразен. Единадесет години по-късно, Галакси Инвестмънт печели търга за сделката.

За Галакси Инвестмънт Груп:

Галакси Инвестмънт Груп е водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост – хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи. Стратегическите инвестиции на компанията са съобразени с ключовите фактори в динамичната бизнес среда и дългосрочните тенденции на пазара. Компанията е носител на редица награди от престижни национални и международни конкурси, сред които са и отличията за хотела InterContinental Sofia, в емблематичната сграда на пл. Народно събрание. Сред престижните глобални брандове, които навлязоха в страната, благодарение на Галакси Инвестмънт Груп, са и Barcelo в к.к. Слънчев бряг и Hilton в София. В Пловдив, най-голям е интересът към модерните „Офис Парк Пловдив“ – офис сграда от клас „А“ и жилищен комплекс “Royal Garden”, който отразява последните тенденции и изисквания за функционалност на пространството в дома.

(платено съобщение)

Коментари

 1. 2020.10.31 | 23:38
  София лежи върху минерални извори и блато !Небостъргачи -само за селянията-която я мрази!
 2. 2020.10.03 | 12:04
  Пеевски перач груп с поредно препиране на баницата КТБ.
 3. 2020.10.01 | 03:49
  НЕВМЕНЯЕМИ ЖИВОТНИ.
 4. 2020.09.11 | 20:52
  Прекалено много грозни блокове по 6 до 8 етажа се направиха през социализъма. Сега са с изтекъл срок за годност и трябва да се събарят. Тези ниски блокове който заемат много площ са като китайската стена и пречат на видимостта към Витоша.Ако се изградят високи небостъргачи, между тях ще има празно място и ще се вижда планината. Освен това не заемат много площ. Ако се изградят десетина небостъргача по 80 етажа на това място, ще живеят хиляди семейства. След 70 години тези малки блокчета ще трябва да се събарят защото София тогава ще бъде много повече от пет милиона жители. Тогава местата ще струват поне пет пъти по скъпо. Затова от кметството трябва да мислят с перспектива към бъдещето .Дори не трябва да се плашат че на това място небостъргачите ще пречат на НЛО. Дори и самолети там не минават.
 5. 2020.08.13 | 20:03
  Закони не съществуват за корумпираните еничари които с некачествдени ремонти ограбват длържавата. Освен това селяци в кметството пречат за изграждане на небостъргачи. Кметството трябва да помага на строителнитде фирми да се обединяват в изграждането на небостъргачи. Но вместо небостъргачи властите предпочитат да се изграждат незаконни гета за да имат повече престъпници за купуване на гласове.
 6. 2020.08.12 | 21:22
  За да бъде София съвременен град, е нужно да се изгради нов квартал с небостъргачи и широки булеварди с модерни транспортни надлези на няколко нива без светофари по тях. Да се изграждат многоетажни паркинги и да се прекара метрото до там и скоростен влак с модерна гара. Най подходящото място е до скоростната тангента. Освен това бул. Сливница е необходимо да се продължи от Сточна гара в посока околовръстното и от там на преко до магистрала Хемус. Това ще бъде пряка и бърза връзка между магистралите Европа и Хемус. Само така София ще се превърне прекрасен съвременен град.
 7. 2020.08.12 | 21:05
  В столицата с еднакво ниските блокове прилича на китайската стена. Това перде от широки блокове пречат на видимостта към Витоша. Докато небостъргачите не заемат много площ и между тях има празно пространствпо от където се открива гледка към планината. Освен това има предимство че: на едно място в сградата има жилища, магазини, МОЛ, детска градина,сладкарница и заведение за обществено хранене. Така хората могат и с месеци да не излизат от небостъргача и няма да им е скучно. От небостъргачите се открива прекрасна панорама към целия град. Затова от кметството и правителството не трябва да пречат за изграждането на модерни кули.
 8. 2020.08.12 | 20:44
  В страната ни са свикнали от времето на социализъма да строят ниски и широки блокове който заемат много място. Такива сгради трудно се заобикалят. Затова в цивилизованите държави изграждат високи небостъргачи които не заемат много площ и са символ на съвременните градове. Със ниските сгради София се превърна в музей на социализъма. Новите сгради който се строят трябва да бъдат с перспектива към бъдещето.
 9. 2020.08.04 | 16:01
  Вън от града ни бокл.уци селски махайте се, жабата фъндъка на въжето, мърша гадна !
 10. 2020.07.29 | 15:11
  Този МОЛ може да бъде огромен небостъургач в букет с още няколко небостъргачи. Но ще трябва булевардите до него да бъдат разшивени и да се направи паркинг на много етажи. Нали девиза на София е расте но не старее.
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Събития

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет