Галакси Инвестмънт Груп с мега проект върху 193 декара в София

27 ноември 2019 11:54

Галакси Инвестмънт Груп с мега проект върху 193 декара в София
©
23194 41

Водещият инвеститор Галакси Инвестмънт Груп планира мега проект за жилищно строителство на мястото на бившия „Балканкар 6-ти септември“ в столицата. Това става възможно, след като компанията придоби внушителната площ от 193 дка след участие в търг.

Закупуването на площта от утвърдената инвестиционна компания представлява най-голямата сделка за терен в София за 2019 година. Мащабната архитектурна концепция предвижда изграждането на модерна смесена многофункционална площ с търговска зона, жилища и офиси. Бившата промишлена зона ще бъде трансформирана до неузнаваемост в район, който ще обогатява градското развитие като нов социален и културен катализатор.

Предстои да бъде разработен главния план и да се определят инвестициите в инфраструктурата. Новопридобитият терен е разположен в атрактивното пространство между бул. Никола Мушанов и ул. Житница, на границата на кварталите Красна поляна и Овча купел. Тази част от столицата е особено привлекателна, заради липсата на презастрояване. Мястото е много комуникативно, свързано по главна улична мрежа с Околовръстния път на София и основните офис центрове на града. Нова метростанция ще бъде разкрита, само на 500 метра от обекта, в началото на 2020 година.

„Щастливи сме, че успяхме, да придобием такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на мащабната ни идея. Ревитализирането на бивши индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на населението изпреварва разполагаемата земя за застрояване.“, коментира  управителят на компанията Константин Бояджиев. Той изтъкна, че Галакси Инвестмънт Груп има доказан успех с всички свои концепции, като специално бившите индустриални зони са добър ресурс за градско генериране и уплътняване. Спазването на естествения баланс между жилищна и паркова среда кореспондира с утвърдения стил на хармонично архитектурно планиране, характерен за ръководената от него компания. „Така създаваме за пространството микс от функции, които се превръщат в самостоятелен притегателен център за тази част на София.“, допълни Бояджиев.

Снимка @ проект "Royal Garden Пловдив“

Преустройството на подобни площи е ключов приоритет за компанията, която, освен че е най-големият собственик на 5-звездни хотели в България, доказа професионализма си с високото качество на проекта за жк „Отдих и култура“ в Пловдив. Сградите на компанията са с първокласен стандарт, съобразно глобалните тенденции в строителството, в хармония с градската среда, с привлекателен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения. В съчетание с разнообразието от възможности за развлечение и отдих, съвременните жилища, построени от Галакси Инвестмънт Груп, създават усещания за уют, сигурност и благоденствие на живущите.

За сделката:

Продавач на терена е Акрополис Риъл Естейт Б. В. – холандско дружество, собственост на Акрополис Груп УАБ, един от най-големите инвеститори в имоти в Литва, които приватизират бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 година. По това време, теренът се разчиства и са придвижени градоустройствени процедури. Създава се план, да се реализира търговски център с офиси и жилища, но през 2008 година е замразен. Единадесет години по-късно, Галакси Инвестмънт печели търга за сделката.

За Галакси Инвестмънт Груп:

Галакси Инвестмънт Груп е водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост – хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи. Стратегическите инвестиции на компанията са съобразени с ключовите фактори в динамичната бизнес среда и дългосрочните тенденции на пазара. Компанията е носител на редица награди от престижни национални и международни конкурси, сред които са и отличията за хотела InterContinental Sofia, в емблематичната сграда на пл. Народно събрание. Сред престижните глобални брандове, които навлязоха в страната, благодарение на Галакси Инвестмънт Груп, са и Barcelo в к.к. Слънчев бряг и Hilton в София. В Пловдив, най-голям е интересът към модерните „Офис Парк Пловдив“ – офис сграда от клас „А“ и жилищен комплекс “Royal Garden”, който отразява последните тенденции и изисквания за функционалност на пространството в дома.

(платено съобщение )

Novini.bg
23194 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар

2021.05.05 | 23:42

41
Мутри
присмехулник

2021.03.08 | 21:09

40
ИМА ЕДИН САЙТ papagal.bg ЧЕТЕТЕ ТАВ КАКВИ СВИНСКИ ЧЕРВА СА НАВЪРЗАНИ И КАТО СЕ ПОРАЗРОВИТЕ ТАМ ИЗЛИЗАТ ЕДНИ ИНТЕРЕСНИ ИМЕНА - ТО НЕ БЕШЕ КТБ ВИВАКОМ И РАЗНИ АМА МНОГО ИНТЕРЕСНИ ФИРМИ УПРАВИТЕЛИ - ТА ИЗВОДА Е ПАК СА НАЩЕ БРАТЧЕДИ ТО ТОВА И СЕ ОЧАКВАШЕ
до петър янакиев

2021.02.26 | 14:40

39
голям оптимист трябва да си за да си мислиш че в софия ще живеят 5 милиона и какво ще работят или поне 3 милиона ще просят и ще ровят в боклуците децата на политиците ще се друсат а всичките женоря до 50 ще проституират

2020.10.31 | 23:38

26
София лежи върху минерални извори и блато !Небостъргачи -само за селянията-която я мрази!

2021.01.25 | 13:42

38
А небостъргачите на Ню Йорк според теб къде са построени бе? Също на блато и по=скоро на дъното на река и какво да не би да не са ги построили? И венеция е на пясъчни лимани строена и още седи. Какво се опитваш да ни кажеш не разбирам, че си некадърен ли?
до модератора

2021.01.11 | 22:22

37
Докато премахваш коментарите и налагаш цензура, в страната ни хората ще живеят като аборигени, може би и по зле.
смешници

2020.08.12 | 20:44

19
В страната ни са свикнали от времето на социализъма да строят ниски и широки блокове който заемат много място. Такива сгради трудно се заобикалят. Затова в цивилизованите държави изграждат високи небостъргачи които не заемат много площ и са символ на съвременните градове. Със ниските сгради София се превърна в музей на социализъма. Новите сгради който се строят трябва да бъдат с перспектива към бъдещето.
викалото

2020.12.30 | 20:44

36
Америка е огромна страна и живеене в къща е приоритет, 2/3 от населението са в къщи.. Блоковете им не са дълги, по на 5-6 етажа рядко повече, с един вход, ама вътре имат дълги коридори, та апартамента гледа само на една страна, обикновено-исток или-запад, или юг.Само крайните апартаменти имат два изгледа навън. Иди бе човеко и разгледай, не дрънкай напразно.
викалото

2020.12.22 | 02:19

29
А в Чикаго се котират по-ниските блокчета-до 8 етажа. Само в Центъра са по-високите небостъргачи. Най-много са си къщите с китни градинки и задни дворчета. прекрасни за деца да играят на въздух и слънце. Смее ли младо семейство да остави децата си сами в апартамента или в градинката на небостъргача. За нула време е грабнати и продадени на педофилите. Луди хора, небостъргача е за бедните,работническата бедна класа. Богатите живеят извън града в прекрасни еднофамилни домове и меншъни.
До викалото

2020.12.27 | 06:51

30
В София също се харесват красивите фамилни къщи. Но от времето на социализъма ги строеха еднакво грозни и приличат на кантон. Панелните блокове са негодни и трябва да се събарят. Когато в София се построят небостъргачи колкото са в Чикаго, тогава ще се харесат и в София семейни хубави къщи.Освен това в Чикаго има въртящи се небостъргачи. Лошото е само че е много цветно населението и е сбирщина от цял свят. Затова стават много грабежи и отвличания.
викалото

2020.12.30 | 20:30

35
Айде бе , за какви красиви къщи става дума? Там, не една улица а много , бая дълги имат едни и същи къщички, красивки са и като духне ураганчето, летят летвичките от тях като перца. Нашите са тежки и стабилни, колкото за модела зависи дали нашия архитекта прави добър модел(ако е кадърен)И преди и след соца къщите ни бяха по-хубави. Не се подмамвай по ефтина реклама, ами иди , поживей, сравни.Та блокчете по на 5-6 етажа чак преди 7-8 год. станаха като европейските, с тераски, боядисани, с кголеми прозорци.Ти по снимките ли гледаш бе чукундур, ахмак, и ще ми доказваш?Нямаш понятие що е строителство. За пътищата, колите, влакове и бусовете са царе. Завиждам им благородно.За строителството сега се грижат много европейски строителни фирми.
викалото

2020.12.30 | 20:04

33
Наясно съм с всички плюсове и минуси на небостъргачите. Много зими съм бил там. Всеки с по-голями възможности бяга от циганията в небостъргача , купува си малка къщичка и мирна му глава. Сестра ми живее на 17 ет в София и кат спре тока, проклина всеки не до десето, а до стотно коляно. Това не е Лос Анжелес, Чикаго и др., където тока не спира, имат си собствено електозахранване в случай на авария. Там поне всеки си плаща месечна вноска, иначе го гонят. Как ще стане в София, луди ли сте!Как ще се плаща? При всеки сериозен скандал ще има стрелби и тела ще фърчат надолу,а циганските сватби ще подлудят всеки, Бог да пази от тая глупост( небостъргача)Моите опоненти да знаят че не останах в САЩ защото намразих небостъргачите,където се нанесох за малко време (мечтаех за тях) в които има много бедни, черни, латини, араби и какви ли не.Горчив живот, това е.Опонирайте ми, готов съм с отговорите.
До викалото

2020.12.27 | 07:07

31
За небостъргачите има пожарни с по високи стълби. Освен това в коридорите има маркучи с които се пръска при пожар.При земетресение небостъргачите са като топките на магарето: клатят се но не падат. Докато тези които искат да се самоубият бързо, много по лесно е от някой мост надолу с главата. Когато идва бърза помощ тя констатира смъртта или не се качват. В небостъргачите има поне десет бързи асансьора. Освен това в САЩ да спре тока е все едно да изгасне слънцето, нещо невероятно е там да спре ток. Докато в България често прилича на дикотека със спирането на тока.
Викалото

2020.12.30 | 20:13

34
Думата ми е за бърза помощт, защото загазих със здравето додето бяхна гости в небостъргача. Бог сигурно ме е обичал, защото оживях. Прав сте, бързата само констатира смърта, без да вижда болен, додето не е свален, ама то взема време. Ами нашата бърза знаете ли как се справя? Бавно и Пази боже, еле ако трябва да изкачва 20-30 етажа. Не ми се мисли.
гнусната гейберастия

2020.12.28 | 16:56

32
засра софия така, както никой не я е засирал.
компирката

2020.08.12 | 21:05

20
В столицата с еднакво ниските блокове прилича на китайската стена. Това перде от широки блокове пречат на видимостта към Витоша. Докато небостъргачите не заемат много площ и между тях има празно пространствпо от където се открива гледка към планината. Освен това има предимство че: на едно място в сградата има жилища, магазини, МОЛ, детска градина,сладкарница и заведение за обществено хранене. Така хората могат и с месеци да не излизат от небостъргача и няма да им е скучно. От небостъргачите се открива прекрасна панорама към целия град. Затова от кметството и правителството не трябва да пречат за изграждането на модерни кули.
викалото

2020.12.22 | 02:09

28
Така самоубийците няма да търсят место от където да се спуснат за по-бързо до земята. При случай ще могат да отмъщават на непокорни съпруги, деца и тъщи. Изобщо тия небостъргачи си имат "предимства", особено при земетресения са лесни за слизане, най-вече ако тока спре не за минути, а за часове, както често се случва в София. Най-удобни са за бърза помощ- ще се казва "нямаше ток и не се качихме до 80 ти етаж", а огнебореца ще каже че маркуча не стигнал до горе. "удобства всекакви" Тия дето настояват за небостъргачи, не знаят ве БГ не е САЩ, Япония, Германия, Скандинавиа...

Добави коментар

Водещи новини