Галакси Инвестмънт Груп с мега проект върху 193 декара в София

27 ноември 2019 11:54

Галакси Инвестмънт Груп с мега проект върху 193 декара в София
©
16178 39

Водещият инвеститор Галакси Инвестмънт Груп планира мега проект за жилищно строителство на мястото на бившия „Балканкар 6-ти септември“ в столицата. Това става възможно, след като компанията придоби внушителната площ от 193 дка след участие в търг.

Закупуването на площта от утвърдената инвестиционна компания представлява най-голямата сделка за терен в София за 2019 година. Мащабната архитектурна концепция предвижда изграждането на модерна смесена многофункционална площ с търговска зона, жилища и офиси. Бившата промишлена зона ще бъде трансформирана до неузнаваемост в район, който ще обогатява градското развитие като нов социален и културен катализатор.

Предстои да бъде разработен главния план и да се определят инвестициите в инфраструктурата. Новопридобитият терен е разположен в атрактивното пространство между бул. Никола Мушанов и ул. Житница, на границата на кварталите Красна поляна и Овча купел. Тази част от столицата е особено привлекателна, заради липсата на презастрояване. Мястото е много комуникативно, свързано по главна улична мрежа с Околовръстния път на София и основните офис центрове на града. Нова метростанция ще бъде разкрита, само на 500 метра от обекта, в началото на 2020 година.

„Щастливи сме, че успяхме, да придобием такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на мащабната ни идея. Ревитализирането на бивши индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на населението изпреварва разполагаемата земя за застрояване.“, коментира  управителят на компанията Константин Бояджиев. Той изтъкна, че Галакси Инвестмънт Груп има доказан успех с всички свои концепции, като специално бившите индустриални зони са добър ресурс за градско генериране и уплътняване. Спазването на естествения баланс между жилищна и паркова среда кореспондира с утвърдения стил на хармонично архитектурно планиране, характерен за ръководената от него компания. „Така създаваме за пространството микс от функции, които се превръщат в самостоятелен притегателен център за тази част на София.“, допълни Бояджиев.

Снимка @ проект "Royal Garden Пловдив“

Преустройството на подобни площи е ключов приоритет за компанията, която, освен че е най-големият собственик на 5-звездни хотели в България, доказа професионализма си с високото качество на проекта за жк „Отдих и култура“ в Пловдив. Сградите на компанията са с първокласен стандарт, съобразно глобалните тенденции в строителството, в хармония с градската среда, с привлекателен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения. В съчетание с разнообразието от възможности за развлечение и отдих, съвременните жилища, построени от Галакси Инвестмънт Груп, създават усещания за уют, сигурност и благоденствие на живущите.

За сделката:

Продавач на терена е Акрополис Риъл Естейт Б. В. – холандско дружество, собственост на Акрополис Груп УАБ, един от най-големите инвеститори в имоти в Литва, които приватизират бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 година. По това време, теренът се разчиства и са придвижени градоустройствени процедури. Създава се план, да се реализира търговски център с офиси и жилища, но през 2008 година е замразен. Единадесет години по-късно, Галакси Инвестмънт печели търга за сделката.

За Галакси Инвестмънт Груп:

Галакси Инвестмънт Груп е водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост – хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи. Стратегическите инвестиции на компанията са съобразени с ключовите фактори в динамичната бизнес среда и дългосрочните тенденции на пазара. Компанията е носител на редица награди от престижни национални и международни конкурси, сред които са и отличията за хотела InterContinental Sofia, в емблематичната сграда на пл. Народно събрание. Сред престижните глобални брандове, които навлязоха в страната, благодарение на Галакси Инвестмънт Груп, са и Barcelo в к.к. Слънчев бряг и Hilton в София. В Пловдив, най-голям е интересът към модерните „Офис Парк Пловдив“ – офис сграда от клас „А“ и жилищен комплекс “Royal Garden”, който отразява последните тенденции и изисквания за функционалност на пространството в дома.

(платено съобщение )

Novini.bg
16178 39

Свързани новини

Коментари (39)

Добави коментар
до петър янакиев

2021.02.26 | 14:40

151746
голям оптимист трябва да си за да си мислиш че в софия ще живеят 5 милиона и какво ще работят или поне 3 милиона ще просят и ще ровят в боклуците децата на политиците ще се друсат а всичките женоря до 50 ще проституират

2020.10.31 | 23:38

151533
София лежи върху минерални извори и блато !Небостъргачи -само за селянията-която я мрази!

2021.01.25 | 13:42

151650
А небостъргачите на Ню Йорк според теб къде са построени бе? Също на блато и по=скоро на дъното на река и какво да не би да не са ги построили? И венеция е на пясъчни лимани строена и още седи. Какво се опитваш да ни кажеш не разбирам, че си некадърен ли?
до модератора

2021.01.11 | 22:22

151637
Докато премахваш коментарите и налагаш цензура, в страната ни хората ще живеят като аборигени, може би и по зле.
смешници

2020.08.12 | 20:44

151477
В страната ни са свикнали от времето на социализъма да строят ниски и широки блокове който заемат много място. Такива сгради трудно се заобикалят. Затова в цивилизованите държави изграждат високи небостъргачи които не заемат много площ и са символ на съвременните градове. Със ниските сгради София се превърна в музей на социализъма. Новите сгради който се строят трябва да бъдат с перспектива към бъдещето.
викалото

2020.12.30 | 20:44

151628
Америка е огромна страна и живеене в къща е приоритет, 2/3 от населението са в къщи.. Блоковете им не са дълги, по на 5-6 етажа рядко повече, с един вход, ама вътре имат дълги коридори, та апартамента гледа само на една страна, обикновено-исток или-запад, или юг.Само крайните апартаменти имат два изгледа навън. Иди бе човеко и разгледай, не дрънкай напразно.
викалото

2020.12.22 | 02:19

151608
А в Чикаго се котират по-ниските блокчета-до 8 етажа. Само в Центъра са по-високите небостъргачи. Най-много са си къщите с китни градинки и задни дворчета. прекрасни за деца да играят на въздух и слънце. Смее ли младо семейство да остави децата си сами в апартамента или в градинката на небостъргача. За нула време е грабнати и продадени на педофилите. Луди хора, небостъргача е за бедните,работническата бедна класа. Богатите живеят извън града в прекрасни еднофамилни домове и меншъни.
До викалото

2020.12.27 | 06:51

151616
В София също се харесват красивите фамилни къщи. Но от времето на социализъма ги строеха еднакво грозни и приличат на кантон. Панелните блокове са негодни и трябва да се събарят. Когато в София се построят небостъргачи колкото са в Чикаго, тогава ще се харесат и в София семейни хубави къщи.Освен това в Чикаго има въртящи се небостъргачи. Лошото е само че е много цветно населението и е сбирщина от цял свят. Затова стават много грабежи и отвличания.
викалото

2020.12.30 | 20:30

151627
Айде бе , за какви красиви къщи става дума? Там, не една улица а много , бая дълги имат едни и същи къщички, красивки са и като духне ураганчето, летят летвичките от тях като перца. Нашите са тежки и стабилни, колкото за модела зависи дали нашия архитекта прави добър модел(ако е кадърен)И преди и след соца къщите ни бяха по-хубави. Не се подмамвай по ефтина реклама, ами иди , поживей, сравни.Та блокчете по на 5-6 етажа чак преди 7-8 год. станаха като европейските, с тераски, боядисани, с кголеми прозорци.Ти по снимките ли гледаш бе чукундур, ахмак, и ще ми доказваш?Нямаш понятие що е строителство. За пътищата, колите, влакове и бусовете са царе. Завиждам им благородно.За строителството сега се грижат много европейски строителни фирми.
викалото

2020.12.30 | 20:04

151625
Наясно съм с всички плюсове и минуси на небостъргачите. Много зими съм бил там. Всеки с по-голями възможности бяга от циганията в небостъргача , купува си малка къщичка и мирна му глава. Сестра ми живее на 17 ет в София и кат спре тока, проклина всеки не до десето, а до стотно коляно. Това не е Лос Анжелес, Чикаго и др., където тока не спира, имат си собствено електозахранване в случай на авария. Там поне всеки си плаща месечна вноска, иначе го гонят. Как ще стане в София, луди ли сте!Как ще се плаща? При всеки сериозен скандал ще има стрелби и тела ще фърчат надолу,а циганските сватби ще подлудят всеки, Бог да пази от тая глупост( небостъргача)Моите опоненти да знаят че не останах в САЩ защото намразих небостъргачите,където се нанесох за малко време (мечтаех за тях) в които има много бедни, черни, латини, араби и какви ли не.Горчив живот, това е.Опонирайте ми, готов съм с отговорите.
До викалото

2020.12.27 | 07:07

151617
За небостъргачите има пожарни с по високи стълби. Освен това в коридорите има маркучи с които се пръска при пожар.При земетресение небостъргачите са като топките на магарето: клатят се но не падат. Докато тези които искат да се самоубият бързо, много по лесно е от някой мост надолу с главата. Когато идва бърза помощ тя констатира смъртта или не се качват. В небостъргачите има поне десет бързи асансьора. Освен това в САЩ да спре тока е все едно да изгасне слънцето, нещо невероятно е там да спре ток. Докато в България често прилича на дикотека със спирането на тока.
Викалото

2020.12.30 | 20:13

151626
Думата ми е за бърза помощт, защото загазих със здравето додето бяхна гости в небостъргача. Бог сигурно ме е обичал, защото оживях. Прав сте, бързата само констатира смърта, без да вижда болен, додето не е свален, ама то взема време. Ами нашата бърза знаете ли как се справя? Бавно и Пази боже, еле ако трябва да изкачва 20-30 етажа. Не ми се мисли.
гнусната гейберастия

2020.12.28 | 16:56

151623
засра софия така, както никой не я е засирал.
компирката

2020.08.12 | 21:05

151478
В столицата с еднакво ниските блокове прилича на китайската стена. Това перде от широки блокове пречат на видимостта към Витоша. Докато небостъргачите не заемат много площ и между тях има празно пространствпо от където се открива гледка към планината. Освен това има предимство че: на едно място в сградата има жилища, магазини, МОЛ, детска градина,сладкарница и заведение за обществено хранене. Така хората могат и с месеци да не излизат от небостъргача и няма да им е скучно. От небостъргачите се открива прекрасна панорама към целия град. Затова от кметството и правителството не трябва да пречат за изграждането на модерни кули.
викалото

2020.12.22 | 02:09

151607
Така самоубийците няма да търсят место от където да се спуснат за по-бързо до земята. При случай ще могат да отмъщават на непокорни съпруги, деца и тъщи. Изобщо тия небостъргачи си имат "предимства", особено при земетресения са лесни за слизане, най-вече ако тока спре не за минути, а за часове, както често се случва в София. Най-удобни са за бърза помощ- ще се казва "нямаше ток и не се качихме до 80 ти етаж", а огнебореца ще каже че маркуча не стигнал до горе. "удобства всекакви" Тия дето настояват за небостъргачи, не знаят ве БГ не е САЩ, Япония, Германия, Скандинавиа...
Петър Янакиев

2020.09.11 | 20:52

151504
Прекалено много грозни блокове по 6 до 8 етажа се направиха през социализъма. Сега са с изтекъл срок за годност и трябва да се събарят. Тези ниски блокове който заемат много площ са като китайската стена и пречат на видимостта към Витоша.Ако се изградят високи небостъргачи, между тях ще има празно място и ще се вижда планината. Освен това не заемат много площ. Ако се изградят десетина небостъргача по 80 етажа на това място, ще живеят хиляди семейства. След 70 години тези малки блокчета ще трябва да се събарят защото София тогава ще бъде много повече от пет милиона жители. Тогава местата ще струват поне пет пъти по скъпо. Затова от кметството трябва да мислят с перспектива към бъдещето .Дори не трябва да се плашат че на това място небостъргачите ще пречат на НЛО. Дори и самолети там не минават.
Гошо от почивка

2020.12.12 | 14:25

151589
Абе те сега 20 семейства в един 7 етажен блок не могат да се разберат за една чистачка и един домоуправител, не могат да си съберат и таксите или необходимите средства за ремонт, акакво остава ако туриш на едно място 500+ семейства, букално ще се избият.
nimportequi

2020.10.03 | 12:04

151519
Пеевски перач груп с поредно препиране на баницата КТБ.

Добави коментар