Баумит награди победителите във „Фасада на годината 2018-2019“ на тържествена церемония в София

Първите шест обекта от всяка категория, достигнали до финала ще се състезават и в международния конкурс на Баумит „Life Challenge 66“

15 ноември 2019 г., София – Вчера, 14 ноември 2019 г., в Националния дворец на културата се състоя официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса на Баумит „Фасада на годината 2018-2019“. Събитието приветства над 600 гости от сферата на бизнеса, архитектурата и строителство, а професионално жури определи проектите, заели призови места.

През октомври бяха избрани финалистите в конкурса сред общо 101 подадени кандидатури на обекти, изпълнени с материали на Баумит. Във всяка категория на „Фасада на годината 2018-2019“, експертите определиха първо, второ и трето място от предварително селектираните 6 финалисти, а всеки победител си тръгна с почетна статуетка, грамота и парична награда. Фасадите, класирани на първо място, получиха сумата от 3000 лв, а второ и трето място – съответно 2000 лв. и 1000 лв. 

 Победител в категория „Еднофамилни къщи /ново строителство/“ е фасадата на „Комплекс три еднофамилни къщи гр. София, ул. Свети Сава и ул. полк. Антон Кръстев“ с проектанти – арх. Атанас Панов, арх. Лорита Панова и арх. Катерина Тончева от ЛП АРХ ООД. Инвеститор на проекта е СТП Пропърти енд Асетс Мениджмънт ЕООД, а изпълнител е Елит строителна компания ЕООД. Не за първи път, обектите на арх. Лорита Панова са високо оценени от професионално жури. В предходното издание на международния конкурс „Life Challenge 66“ за 2018 г., неин проект се класира сред 36-те финалисти в категория „Еднофамилни къщи“.

Второ място спечели обект „Еднофамилна къща в с. Безден, община Костинброд“. Проектант, инвеститор и заявител в конкурса е арх. Ивайло Мишев, АТМ ЕООД, а изпълнител е фирма Кари-10 ЕООД.

Третото място бе за „Еднофамилна къща в с. Равно поле, община Елин Пелин“. Проектант и заявител в конкурса е арх. Николай Недков, инвеститор е Любомир Тилев, а изпълнител РС-инженеринг-2000 ООД.

Общият брой на подадените кандидатури в „Еднофамилни къщи /ново строителство/“ бе 14.

В категория „Реновиране на исторически сгради“, първото място спечели обектът „Реконструкция, основен ремонт, преустройство и пристрояване на съществуваща сграда на Американски колеж в гр. София, жк Младост 2, алея „Флойд Бляк“ с проектант арх. Димчо Тилев, Тилев архитекти ООД, който е и заявител в конкурса. Инвеститори на проекта са Фондация „Америка за България“ и Американски колеж в София, а изпълнител е Геострой АД.

Второ място в конкурса спечели проект „Реставрация, ремонт и саниране на жилищна сграда в гр. София, бул. Цар Освободител 25А“ с проектант арх. Йорданка Кандулкова от Архи-реста 05 ЕООД. Инвеститор и заявител в конкурса е Никола Темелков, а изпълнители са Николай Билянски и Пламен Хаджиев.

Третото място бе отредено за „Орел палас на бул. Мария Луиза 45 в гр. София“. Проектанти и заявители в конкурса са арх. Анна Неврокопска, арх. Добрин Цветков и арх. Любомира Момчева от И Хауз Аркитектс ЕООД, а изпълнител е Николай ОМ ЕООД.
Финалният брой на кандидатурите в категория „Реновиране на исторически сгради“ бе 7.

Наградата за най-добър проект в категория „Нежилищни сгради /ново строителство/“ бе присъдена на „Хотел „Arte Spa&Park” в гр. Велинград“ с проектант арх. Радко Тодоров, ЕР ТЕ Консулт ООД. Инвеститор, изпълнител и заявител на конкурса е Стройколукс ООД.

Второ място спечели „International school and preschool Saint George, гр. София, бул. Никола Вапцаров №47“ с проектанти и заявители в конкурса – арх. Калин Диков и арх. Галина Стоянова от Елит Проджект Груп ООД. Инвеститор на фасадата бе ОСК Лозенец ЕАД, а изпълнител на фасадата е Елит строителна компания ЕООД.

Третата награда отиде при „Хотел Казино и СПА „Гранд Моста“ в гр. Свиленград“ с проектант арх. Боян Върбанов от БО-АРХ ЕООД.

Инвеститор и заявител в конкурса е Глобъл Гейн Груп ООД, а изпълнител ВА и МИ ООД.

Общият брой кандидатури в категорията „Нежилищни сгради - ново строителство“ бе 11.

Първо място в категорията „Термично саниране“ бе присъдено за „Преустройство, реконструкция и модернизация на работническо общежитие в апартаментен тип в гр. София, ул. Житница №21“, с проектант арх. Кристина Канинова, СКИЦА ЕООД. Инвеститор на проекта е Актив пропъртис АДСИЦ, а изпълнител и заявител – Димел ЕООД.

Второ място бе връчено на обект „ОУ „Цанко Дюстабанов“ в гр. Габрово, ул. Христо Смирненски №27“, с проектант арх. Александър Генчев, Сол Ер Интернешънъл ООД. Инвеститор е Община Габрово, а изпълнител и заявител в конкурса – Гипсотехника ООД.

Трето място заслужи „Многофамилна жилищна сграда в гр. Габрово, ул. Могильов №15, 17, 19, 21“ с проектант арх. Павлета Василева, Инфра Билд Проект ЕООД. Инвеститор бе отново Община Габрово, а изпълнител и заявител в конкурса бе фирма Инфра Билд Проект ЕООД.

В категория „Термично саниране“, спрямо условията на конкурса, бяха представени 15 обекта.

Печелившият обект в категория „Жилищни сгради /ново строителство/“ е „Жилищен комплекс от затворен тип „Съни Гардън“, гр. София, кв. Драгалевци, ул. Къпинка №20“ с проектант арх. Димитър Димитров, Веста Дизайн ЕООД. Инвеститор, изпълнител и заявител в конкурса е ЙЕС ИНВЕСТ ООД.

Втората награда бе присъдена на „Жилищна сграда „Анима“ на ул. Ралевица 79, гр. София“. Проектанти и заявители на обекта са арх. Лорита Панова, арх. Атанас Панов, арх. Ивайло Игнатов, арх. Николай Велчев и арх. Катерина Тончева от ЛП АРХ ООД. Инвеститор на проекта е Ралевица ЕООД, а изпълнител Фактор СК ЕООД.

 

Третото място спечели „Многофамилна жилищна сграда, ул. Ал. Стамболийски 4, гр. Плевен“ с проектант и заявител в конкурса арх. Румен Шекеров, Шекеров ЕООД. Инвеститор и изпълнител за обекта е Четири едно ООД.
Това бе и най-оспорваната сред категориите, като общият брой на подадените кандидатури за  „Жилищни сгради - ново строителство“ бе 54.

Първите 6 фасади, достигнали до финалния кръг на всяка категория от „Фасада на годината 2018-2019“, ще се състезават и в международния конкурс на Баумит „Life Challenge 66“, заедно с фасадите от други 26 държави, на чиято територия Баумит присъства.

Финалният вот бе определен от експертно жури в състав:
    •    арх. Светослав Станиславов, председател и член на международното жури в международния конкурс на Баумит „Life Challenge“;
    •    проф. д-р арх. Асен Писарски, декан на Архитектурния факултет при УАСГ;
    •    проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на Съюза на архитектите в България;
    •    арх. Николай Баровски, изпълняващ длъжността председател на Камарата на архитектите в България;
    •    инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България;
    •    Николай Бъчваров, управител на Баумит България ЕООД.

Съгласно условията на конкурса, екипът на Баумит България ЕООД, реши да присъди и две поощрителни награди от 1000 лв. за постигнати оригинални структури с дизайнерски мазилки и бои Баумит.

Първата от тях е за „Жилищна сграда, гр. София, ул. Емилиян Станев 9 и 9А“, с проектант арх. Иван Моев, Топ Арх ЕООД. Инвеститор, изпълнител и заявител на обекта в конкурса е Кис Инвест ООД. Оригиналните структури са постигнати с продукти  Баумит КреативТоп, ГранопорТоп, Блясък и Металик.

Втората поощрителна награда в конкурса получи „Жилищна сграда с магазин и гаражи, гр. София, ул. Козлодуй №60“, с проектанти арх. Румен Йотов и арх. Орлин Йорданов от Форма 1 БГ ООД.  Инвеститор, изпълнител и заявител на обекта е Контракт сити ООД. За постигането на оригинални структури са използвани мазилката Баумит КреативТоп и дизайнерските бои Лазур.

Конкурсът „Фасада на годината 2018-2019“ на Баумит България има за цел да отличи професионалното и естетическо изпълнение на сградите в заобикалящата ни среда. Освен това стремежът на екипа на Баумит е да насърчи строителната гилдия да прилага екологосъобразни и енергоефективни практики при проектирането и изпълнението на фасадите. Разнообразието от дизайнерски продукти Баумит може да даде поле за артистична изява и на най-взискателните архитекти, изпълнители и инвеститори.

Предстоящото издание на европейската „Фасада на годината“ - „Life Challenge 66“ за 2020 г., на което ще участват финалистите от България, ще се проведе на 14 май във Валенсия, Испания.

 

(платено съобщение)

Коментари

 1. 2019.11.23 | 16:05

  Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (812) 200-40-89 Алексей, для связи со мной нажмите кнопку 1. На заставку не обращайте внимания, Атс подвисла.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Събития

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.