Илон Мъск представи "соларен покрив" (видео)

  • 31 октомври 2016 07:46

  • 18583
  • 0
Илон Мъск представи "соларен покрив" (видео)
©

Изпълнителният директор на Tesla, председател на SolarCity и генерален милиардер, магната Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, иска да види на всеки покрив слънчеви панели, но без да се забелязва, къде завършва покривът и започват слънчевите панели. На събитие в Калифорния в петък вечерта, Мъск представи няколко нови вида покривни керемиди, които са също и слънчеви панели, пише "Монитор".

Заобиколен от къщи с нови покриви в различни стилове, Мъск показа стъклени керемиди, които имитират текстурирани, Френски шисти, модерни плоски и дори извити керемиди в тоскански стил. Всяка отделна керемида изглежда не разпознаваема, гледана от нивото на земята, криейки слънчевите клетки, които стават все по-видими от горе, за да улавят слънчевата енергия.

„Целта е ... да има слънчеви покриви, които изглеждат по-добре, отколкото нормален покрив, но да генерира електричество, да има по-добра изолация и да има в действителност инсталационна цена, която е по-малка от тази на нормален покрив плюс цената на електроенергията”, заяви Мъск пред малка група хора.

Мъск демонстрира устойчивостта на слънчевите стъклени керемиди с видео показващо стъклена керемида на Tesla, как бива ударена отгоре с голяма тежест. Керемидата се напуква, но не се разбива на парчета, както обикновените покривни керемиди.

Мъск също представи второто поколение на захранващата батерия Tesla Powerwall. Powerwall 2 с цена от $ 5500 е батерия, която може да осигури 14 кВтч акумулирана енергия или два пъти повече енергия от първото поколение.

Това е достатъчно за захранването на всичко в къща с четири спални за цял ден, според Tesla. Ако е включена към система със слънчеви панели на покрива, то теоретично би могла да захранва дома безкрайно.

Tesla казва, че приема на поръчки за новите соларни керемиди и Powerwall 2 ще започне скоро. Това е резултат от съвместните усилия на Tesla и SolarCity, като двете компании биха могли да се слеят, ако акционерите следващия месец одобрят сделката.


 

Novini.bg
18583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини