Конча Буйка с коледен концерт в София

  • 12 октомври 2012 20:06

  • 2012
  • 0
Конча Буйка с коледен концерт в София
©

Испанката изпълнителка с африкански произход Конча Буйка, наричана от мнозина в музикалния бизнес "чeрната перла на фламенкото", ще излезе за втори път пред българската публика в коледен концерт на 18 декември в зала 1 на Националния дворец на културата, съобщиха организаторите от BG Sound Stage.

След първата й изява през 2010 г., когато представи албума си El Ultimo Trago, записан в чест на мексиканската певица Чавела Варгас, изпълнителката отново идва в страната с подкрепата на Испанското посолство в България, пише dnevnik.bg.

Носителката на "Грами", определяна от сп. "Тайм" като един от най-интересните вокали в света, ще излезе пред публиката в зала 1 заедно със собствения си бенд и 50-членен симфоничен оркестър. 

Буйка има характерен дълбок глас, в който се преплита наследство от три континента - Европа, Африка и Латинска Америка и освен фламенко пее джаз, фънк, кубинско болеро, танго и болерия. 

Певицата, която има 7 самостоятелни албуми, неведнъж прави съвместни концерти през годините с изпълнители като Чучо Валдес, Азнавур и Мариза.

Някои от най-известните й интерпретации на популярни песни са тези на La boheme, Volver, volver, La Falsa Moneda и No Habrá Nadie En El Mundo, а сред последните й хитове са дуети с Нели Фуртадо във Fuerte, със Сийл – You get me и с Чък Кърия.

Освен на музикалната сцена, има появи и на филмовата. Последната такава бе във филма на Педро Алмодовар "Кожата, в която живея" в ярка червена рокля на Жан Пол Готие (на видеото доу), изпълняваща песни в акомпанимент на Иван Мелон, който ще я придружи и на концерта в София през декември. 

Билети за концерта се предлагат в мрежата на "Ивентим", на касите на Art Point of Sofia, както и на НДК.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2012 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини