Ето кои са победителите на наградите за черна музика MOBO

  • 02 декември 2022 12:49

  • 600
  • 2
Ето кои са победителите на наградите за черна музика MOBO
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Наградите МОВО (Music of Black Origin) излъчиха двама победители за най-добър албум - Литъл Симз и дебютанта Нъкс, съобщи Би Би Си.

Това се случва за първи път в 25-годишната история на наградите, честващи черната музика и култура. Наградата МОВО е още едно признание за рапърката Литъл Симз, която миналия месец беше удостоена с приза "Мъркюри" за най-добър британски или ирландски албум за извънредно личния "Sometimes I Might Be Introvert". Нъкс спечели наградата за джаз-рап опуса "Alpha Place", наречен на лондонски квартал, където е израснал. Миналата година той беше отличен за дебют.

Apple Music обяви топ песните на 2022 г.

"Двамата изпълнители показват накъде отива британският рап - обосноваха се съдиите - както като продукция, така и лирически". Крейг Дейвид изпълни хитовете си "Fill Me In", "Re-Rewind" и "When The Bassline Drops" на церемонията. Той и Найл Роджърс получиха награди за цялостни постижения. От сцената Крейг Дейвид  посвети наградата на баща си, който е бил жертва на "расизъм и тормоз", когато се е преселил в Лондон, но го е отгледал с любов и му е казвал никога да не се отказва от целта си. Крейг Дейвид получи почетната награда 22 години, след като печели първата си МОВО за дебют през 2000 г.

Коя е най-слушаната песен в Spotify за 2022 г.?

Найл Роджърс създава хитове повече от 50 десетилетия. Той е написал "Like A Virgin" на Мадона, "Let's Dance" на Дейвид Боуи и "Cuff It" на Бионсе. Легендарният музикант каза, че винаги се е чувствал у дома в Лондон. "Великобритания винаги ме е подкрепяла, но понякога в Америка расизмът допринасяше за развитието ми" - каза той.

Лондонският рапър Сентръл Сий спечели наградите за най-добър изпълнител и видео на годината за провокативния си химн "Doja". Пинк Пентърес, която оглави класацията "Звукът на 2022 г.", спечели наградата МОВО за най-добра певица. Бърна Бой измести Бионсе, Дрейк и Кендрик Ламар за наградата за най-добър международен изпълнител. Той беше отличен и за най-добро африканско изпълнение. Групата "Ди-Блок Юръп" се наложи в категорията за най-добър хип-хоп. Наградата за песен на годината получи Дрей Мак за хита "Own Brand (Baddie)".

Теодора Павлова
600 2

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.02 | 22:40

2
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
m

2022.12.02 | 16:10

1
уж се обиждат на черни а взимат награда за черна музика хахах

Добави коментар

Водещи новини