Рокпарче изпраща Ангела Меркел

  • 26 ноември 2021 16:00

  • 2488
  • 0
Рокпарче изпраща Ангела Меркел
© Getty (архив)

Рокпарчето Du hast den Farbfilm vergessen ("Ти забрави цветната филмова лента") на германската певица Нина Хаген ще звучи на церемонията по напускането на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на канцеларския пост, написа местното издание "Шпигел".

Според източници на базираното в Хамбург списание лично настоящият ръководител на правителството на Федералната република е избрал популярната в страната песен.

"Министър-председателят в Берлин също така се е спрял и върху песента на Хилдегард Кнеф (Für mich soll's rote Rosen regnen ("За мен трябва да завали дъжд от рози"), и църковното  песнопение Großer Gott, wir loben dich ("Боже, славим Те")", посочи още "Шпигел".

"Церемонията е насрочена за четвъртък в двора на военното министерство на Германия. Заради рестриктивните мерки, наложени заради разпространението на COVID-19, броят на гостите е ограничен до 200. Сред поканените са 52-мата министри, участвали в правителствата на Меркел от 2005 г. досега", добави списанието.

"Меркел в момента изпълнява длъжността федерален канцлер до встъпването в длъжност на ново правителство в Берлин", припомни ТАСС.

Както вече писахме, Германската социалдемократическа партия, Зелените и Свободната демократическа партия наскоро постигнаха съгласие за съставяне на коалиционен кабинет.

Германските социалдемократи, свободните демократи и зелените постигнаха коалиционно споразумение

Валери Зайцев
2488 0

Свързани новини

Водещи новини