Ангела Меркел бе изпратена от военните с рок

  • 02 декември 2021 22:03

  • 10615
  • 0
© Getty

Германската армия изпрати Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се с парад, на който прозвуча и рокмузика, предаде АФП, цитирана от БТА.

Меркел сама е избрала музиката, която да отекне по време на церемонията. Една от песните бе на източногерманската рокдива Нина Хаген.

Просълзена от вълнение Меркел си припомни 16-те години на власт, които са били богати на емоции и на събития, които често пъти са подлагали нейните сили на изпитание.

Канцлерът представи и своя приемник Олаф Шолц.

По време на събитието Меркел, която е физичка по образование, подчерта, че пандемията е показала колко е важно хората да имат доверие в политиката и в науката, но също и колко крехко може да бъде това доверие.

По повод на музиката на прощалното събитие Меркел поясни, че тя ѝ напомняла нейните 20 години в комунистическа Източна Германия.

Канцлерът, която е известна с предпочитанията си към класическата музика и операта, сподели относно песента на източногерманската пънк дива Нина Хаген "Du hast den Farbfilm vergessen" ("Ти забрави цветната филмова лента"), че тя е била силен момент от нейната младост и че все още е свирена в района, който е бил нейният избирателен район.

Рокпарче изпраща Ангела Меркел

Меркел е родена в Хамбург, но после баща ѝ, който е бил пастор и преподавател, е решил да отведе цялото семейство в Източна Германия, за да проповядва Евангелието.

Валери Зайцев
10615 0

Свързани новини

Водещи новини