Виртуозът Найджъл Кенеди свири през октомври във Варна

  • 02 юли 2021 12:08

  • 500
  • 0
Виртуозът Найджъл Кенеди свири през октомври във Варна
© Getty Images

Виртуозът-визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври с концерт в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, съобщиха организаторите.

Представлението на музиканта бе отложено заради Ковид-19. Големият интерпретатор беше избрал Варна за световната премиера на своя Първи концерт за цигулка и оркестър, но предизвикателствата на последната година промениха това. През октомври премиера за България ще има най-новото произведение на Кенеди - Концерт за цигулка и оркестър номер 1 Fur Ludwig Van. Цигуларят ще го изпълни заедно със Симфоничния оркестър на Държавната опера във Варна.

Английският виртуоз е подготвил истински празник за ценителите на класическия звук.

Голямата тема на концерта е "Kennedy meets Beethoven" и всеки един момент от концерта ще бъде поклон към великия композитор. Публиката ще има удоволствието да сподели едно от коронните изпълнения на Кенеди - неговата интерпретация на Бетовеновия цигулков концерт - върхов шедьовър в този жанр и в цигулковото творчество за всички времена.

След отлагането на всички концерти, европейският тур на Бетовеновия проект на Кенеди стартира през юли с концерти в Полша, Германия и Швейцария, а Варна ще се впише в есенния кръг от гастроли.
Билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 35 до 85 лв. Първите 250 билета за новата дата на концерта са на промо цени с 5 лева под номиналите. Закупените вече билети за планирания за миналата година концерт на Кенеди важат без презаверка, уточняват организаторите.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини