Сингъл на "Колдплей" дебютира в космоса

  • 07 май 2021 14:16

  • 422
  • 0
© Getty Images

Британската група "Колдплей" избра космоса за дебюта на новия си сингъл "Higher Power" в петък, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Рок групата, известна с хитовете си "Paradise" и "Viva la Vida", се свърза с Международната космическа станция (МКС), за да разговарят с френския астронавт Тома Песке за живота в космоса.

Те изпратиха на Песке и запис на новата песен с цветни извънземни холограми, които танцуват в ритъма й, а астронавтът го пусна на борда на МКС.

"В момента не сме в състояние да пеем за никого на Земята, затова решихме да попеем за теб", каза фронтменът на групата Крис Мартин във видеочат с Песке, разпространен в петък. "Нещо като концерт за един човек".

Продуцент на песента е шведският композитор и продуцент Макс Мартин. "Колдплей" ще открият церемонията за наградите БРИТ идната седмица с изпълнение на "Higher Power" на р.Темза, близо до мясотото на церемонията - O2 Арина в Лондон.

Групата ще се изяви и на концерт на фестивала Гластънбъри, който ще бъде стриймван на живо на 22 май. Концертът ще замени традиционния фестивал, който бе отменен за втора година заради пандемията.

Последвайте канала на

Novini.bg
422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини