Наградите БРИТ ще се проведат пред публика

22 април 2021 11:53

Наградите БРИТ ще се проведат пред публика
© Getty Images/Guliver/архив
237 0

Около 4000 души ще присъстват на наградите БРИТ в първата мащабна музикална проява на закрито с публика на живо след излизането на Великобритания от локдауна заради коронавирусната пандемия, предаде Ройтерс.

Церемонията за водещите британски музикални отличия, която ще се проведе на 11 май в лондонската O2 Арина, ще бъде част от правителствена програма, целяща да провери дали големи събития могат да се организират в затворена среда без социално дистанциране.

Присъстващите в публиката, 2500 от които ще бъдат ключови служители, получили билети като подарък, няма да се налага да носят маски или да спазват социална дистанция. Те обаче ще трябва да са с негативни резултати от бързи тестове за коронавирус, за да бъдат допуснати в залата.

Гостите освен това ще трябва да си направят тест и след церемонията и да предоставят обратна връзка за системата за проследяване на Ковид-19.

Луис Капалди и Дейв взеха основните отличия на музикалните награди БРИТ

"Изминалата година беше дълга и трудна за всички ни. Очарована съм, че на церемонията ще можем да почетем героите, които се грижеха за нас толкова добре през цялото това време и продължават да го правят. Те са нашето вдъхновение", споделя певицата Дуа Липа, която е номинирана за четири награди БРИТ.

Липа е сред няколкото звезди на музиката, които ще се представят със свои изпълнения на наградната церемония - първото музикално шоу на живо в 02 Арина от повече от година, допълва БТА.

Кои изпълнители ще се борят за наградите БРИТ?

"Не само ще почетем брилянтната музика и артистите, помагащи ни да понасяме по-леко пандемията, но и се надяваме да проправим пътя за завръщането към музиката на живо, която толкова липсва на фенове и изпълнители", казва Джеф Тейлър, главен изпълнителен директор на Британската фонографска индустрия и наградите БРИТ. 

Novini.bg
237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини