Ричард Клайдерман ще има концерти в София и Пловдив

21 април 2021 15:44

© Getty Images
432 2

Ричард Клайдерман идва в България за първите си сценични изяви след принудителна пауза, продължила повече от година заради пандемията. В края на май френски пианист ще гостува в София и Пловдив за концерти с оркестъра на "Класик ФМ", съобщиха организаторите от "Кантус фирмус".

На 29 май звездата ще свири за първи път в Града на тепетата в зала "Колодрум", а в столицата - на 31 май, в зала 1 на НДК.

"Здравей, България! Много съм развълнуван, че ще свиря отново за Вас", възкликна Клайдерман в специално обръщение към българските си почитатели. Той подготвя специално шоу със селекция от любими хитове, нови композиции и аранжименти на класически творби.

Кариерата му започва през 1976 г., когато продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса - "Балада за Аделин". В лицето на никому неизвестния тогава Филип Паже - рожденото име на пианиста, Тусен открива големия талант, превърнал се в звезда от световна величина. "Балада за Аделин" е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на рекордите "Гинес". Тя е последвана от множество албуми с хитови изпълнения на авторски мелодии и аранжименти, които му донасят огромна популярност като създател на стила New Romantic.

Повече от 40 години животът на Ричард Клайдерман е един безкраен низ от концерти и пътувания по света. Наскоро той публикува в социалните мрежи нов аранжимент на "Валс на цветята" от Чайковски като специален поздрав за пролетните дни.

"Преди една година ние всички смятахме, че този коронавирус ще трае само няколко месеца, и че нашият живот скоро ще се върне към нормалния си ритъм. Уви, в момента ние виждаме, че вирусът продължава да присъства в нашето всекидневие и различните му варианти усилват тежестта на тази здравна и икономическа криза. Ние, музикантите и артистите, които сме лишени от нашето изкуство на сцената, възлагаме надежда на ваксините. Но това, което виждам е, че природата не е засегната по никакъв начин от тази ужасна епидемия. В предстоящите седмици ние посрещаме пролетта и завръщането на хубавите слънчеви дни", казва музикантът.

Novini.bg
432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Фончо 1

2021.04.21 | 16:14

2
Не може има корона. Страшно е не виждате ли труповете ? Стей хоум стей сейф.
Бай Васо Сърбеца

2021.04.21 | 16:10

1
Гаден чифут

Добави коментар

Водещи новини