Майкъл Джексън за шести път оглави класацията за най-доходоносни починали знаменитости

  • 01 ноември 2018 12:33

  • 1272
  • 0
Майкъл Джексън за шести път оглави класацията за най-доходоносни починали знаменитости
© Getty Images/Guliver

Певецът Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на с огромна преднина за шести път оглави класацията на сп."Форбс" за най-доходоносната починала знаменитост, съобщава сайтът на изданието.

Починалият през 2009 година Крал на поп музиката е осигурил на своите наследници през изминалите 12 месеца приходи в размер на 400 милиона долара. За сравнение, миналата година тази сума възлизаше на 75 милиона долара. По-голямата част от приходите идват от дяловете на певеца при продажбата на звукозаписната компания "И Ем Ай". Своята лепта са внесли и удължените договори със звукозаписната компания "Сони/ Ей Ти Ви" за правата над каталога с произведенията на Джако и от редица телевизионни проекти, сред които "Хелоуин на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на".

Кралят на рокендрола Елвис Пресли, починал през 1977 г., се изкачи от четвърта позиция на второ място в тазгодишната класация. "Форбс" оцени доходите му на 40 милиона долара, с 5 милиона повече в сравнение с миналата година.

В челната тройка се класира играчът на голф Арнолд Палмър, споминал се през октомври 2016 година. Неговите 35 милиона долара са били получени главно след продажбата на правата над изобретената от него алкохолна напитка, съдържаща студен чай и лимонада.

Общата сума на доходите на покойните знаменитости за изминалите 12 месеца е била 628 милиона долара и се оказва почти двойно по-голяма /312 милиона долара/, в сравнение с миналата година.

Последвайте канала на

БТА
1272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини