Наследниците на Майкъл Джексън заведоха дело срещу HBO

  • 22 февруари 2019 11:16

  • 1317
  • 1
Наследниците на Майкъл Джексън заведоха дело срещу HBO
© Getty Images/Guliver

Наследниците на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на подадоха иск за щети на стойност 100 милиона щатски долара срещу телевизия HBO, която се готви да излъчи документален филм за сексуалните посегателства на певеца, предадоха световните агенции.

Искът се състои от 53 страници и е депозиран пред Върховния съд на Лос Анджелис. В него наследниците обвиняват притежаваната от Ей Ти енд Ти телевизия, че нарушава договор за "неоклеветяване", подписан с краля на попмузиката през 1992 г. Те не настояват документалният филм "Да напуснеш Невърленд" да не бъде излъчван.

Въпреки заведеното дело HBO потвърди, че на 2 и 3 март ще започне излъчването на филма, който беше представен миналия месец на кинофестивала "Сънданс".

"Това ще спомогне всеки сам да прецени филма и обвиненията", оповести телевизията.

Кадри от видеото са включени в документалния филм за Джексън.

"Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на е невинен. Точка." - се казва в иска на наследниците.

"През 2005 г. Джако бе съден и бе оправдан от съдебните заседатели", припомниха те.

Документалният филм на HBO съдържа свидетелските показания на две лица на възраст около 30 години, които твърдят, че са станали жертва на сексуално посегателство от страна на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на в имението му Невърленд. Това започнало, когато те са били съответно на седем и десет години.

През 1993 г. една от жертвите на 13-годишна възраст заведе дело за опипване. Делото бе прекратено срещу обезщетение от 15 милиона долара. През 2005 г. певецът беше съден в Санта Барбара за посегателство над друг малолетен, но беше оправдан.

Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на почина на 25 юни 2009 г. от свръхдоза.

БТА
1317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Цветелина Коева

2019.02.22 | 18:50

1

Да ги съдят и всички да се научат защо не трябва да продаваш честта на приятелите си, не трябва да клеветиш, да лъжеш за пари!!!!!

Добави коментар

Водещи новини