Отбелязват световният ден на "Бийтълс"

  • 16 януари 2014 12:44

  • 1561
  • 0
Отбелязват световният ден на "Бийтълс"
©

Световният ден на "Бийтълс" ще бъде отбелязан днес от многобройните фенове на групата в английския гр. Ливърпул, пише "vesti.bg".

В клуб "Кавърн", който от 1957 г. пръв приема на сцената си блестящия квартет, през целия ден са предвидени музикални прояви. В събота ще има концерт на рок групи, които изпълняват известните по цял свят песни на "Бийтълс".

В Ливърпул днес са предвидени екскурзионни автобусни обиколки, по време на които ще бъдат разглеждани забележителностите, свързани с "Бийтълс".

На 7 февруари ще бъде отбелязана 50-ата годишнина от първия концерт на групата в САЩ, на 10 юли - 50 години от приемането на музикантите в кметството.

Традиционната международна седмица на "Бийтълс" (от 20 до 26 август) ще събере в Ливърпул феновете на състава от всички краища на света. В програмата на богатия на събития фестивал са включени концерти, изложби, екскурзии, аукциони и др. Групата "Бийтълс", призната за една от най-влиятелните в поп музиката, е образувана през 1960 г.

През 2004 година сп. "Ролинг стоун" поставя "Бийтълс" на първо място в списъка си на 100-те най-добри изпълнители на всички времена. Членовете на групата спират съвместната си работа през 1970 г.

След разпадането на "Бийтълс" всички от състава развиват самостоятелни музикални кариери.

Джон Ленън е убит край дома си в Ню Йорк на 8 декември 1980 г., а Джордж Харисън умира от рак на 29 ноември 2001 г.

Пол Маккартни и Ринго Стар и днес продължават да творят - пишат музика и изнасят концерти. Двамата музиканти ще участват на 26 януари в Лос Анджелис на церемонията по връчване на наградите "Грами".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини