"Depeche Mode" отлагат концерта си в Истанбул заради български протест

  • 17 май 2013 17:46

  • 2385
  • 1
"Depeche Mode" отлагат концерта си в Истанбул заради български протест
©

Концертът на британската рок група "Depeche Mode" в Истанбул е отложен заради блокадата на българо-турската граница, съобщава електронното издание на румънския вестник "Евениментул зилей", позовавайки се на официалния сайт на групата.

Концертът на "Depeche Mode", насрочен за тази вечер в Истанбул, няма да се състои, съобщава сайтът. Камионите със сценичното оборудване на формацията не са могли да преминат българо-турската граница, след като стотици тирове блокираха вчера основните гранични пунктове Капитан Андреево и Лесово, предаде БТА.

Българските превозвачи протестират срещу турските власти, които според тях ги дискриминират спрямо турските им колеги, отбелязва изданието.

"Depeche Mode" и турските организатори "Пърпъл Консъртс" работят за препрограмиране на днешния концерт на друга дата от турнето. Феновете са помолени да запазят билетите си и да очакват нова информация от групата", се посочва в съобщение, публикувано в сайта depechemode.com.

На 12 май "Depeche Mode" изнесоха концерт в София, а на 15 май - в Букурещ.

Последвайте канала на

2385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
48 Такт

2013.05.28 | 12:03

1
Нека им. Ясно е че не са бели нормални хора, но поне да положат усилия да се направят. От няколко дни се говори затова как турците спират българските превозвачи без причина, турските власти имаха достатъчно време да оправят нещата. Щом се видя че не може да се комуникира с тях - блокада и от наша страна.

Добави коментар

Водещи новини