Километрична опашка от товарни автомобили на ГКПП Лесово

  • 16 май 2013 16:41

  • 1346
  • 2
Километрична опашка от товарни автомобили на ГКПП Лесово
©

Километрични опашки от товарни автомобили са се образували на двата гранични пункта на България с Турция заради блокадата на нашите превозвачи, предаде БТА.

Към 12:00 ч. на ГКПП Капитан Андреево чакащите тирове са около 2,5 километра, а на ГКПП Лесово - около 3 километра, съобщи говорителят на Гранична полиция Лора Любенова.

"Леките автомобили и автобусите преминават без проблем в двете посоки. На ГКПП Капитан Андреево пропускателната дейност е нормална", допълни Любенова.

От 08:00 ч. сутринта превозвачите затвориха двата гранични пункта на страната ни с Турция. Като причина те посочват рестрикциите, които турската страна налага на българския бизнес. Потърпевшите твърдят, че турските власти спират товарите им с дни на границата без причина.

За зам.-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов обясни, че се надява да има развитие и ответна реакция от българското министерство на транспорта. По думите му, ако проблемът не бъде разрешен, превозвачите няма да вдигнат блокадата и ще протестират на двата гранични пункта денонощно.

В момента на ГКПП-Лесово колоната от ТИР-ове, чакащи да преминат през българо-турската граница, достигна седем километра.

Последвайте канала на

1346 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.17 | 14:28

2
РЕЗНЯЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ НА РЕД И УВАЖЕНИЕ ИНАК....
joro

2013.05.16 | 20:52

1
Браво така трябва

Добави коментар

Водещи новини