Стела Маккартни оживи модния подиум в Париж

  • 03 октомври 2012 14:08

  • 772
  • 0
Стела Маккартни оживи модния подиум в Париж
© Getty Images

Стела Маккартни представи ежедневна колекция пролет - лято 2013 на Седмицата на модата в Париж. Специалистите определиха моделите й като жизнерадостни. Ревюто уважиха редица знаменитости, сред които и бащата на британската дизайнерка.

Новата колекция на Стела Маккартни носи типичното за сезона пролет - лято чувство на свежест, лекота и оптимизъм. Дизайнерката описва моделите си като ежедневни, въпреки че предложи пищно шоу в царствената обстановка на Парижката опера, съобщи БНТ. Характерно за част от тоалетите е, че кройките им пренебрегват талията. Коланите са смъкнати, а големите извивки от предишния сезон липсват.

От друга страна, като линия се прокрадна елипсата, която подчертава женствеността на фигурата. Особено интересни и провокативни са роклите, чиято форма може да се определи като геометричен пясъчен часовник.

Моите творения са за жените шампиони. Възхищавам се на жените и бих искала колекциите ми да им придадат още по-голяма сила, и да ги превърнат в това, което те биха искали да бъдат, каза Стела Маккартни.

Стела Маккартни е отдала почит и на традиционната английска бродерия, която прибавя загадъчна нотка във визията.

Сафари-темата, която изпъкна по време на дефилето, спечели публиката. Тя е и основен източник на вдъхновение за дизайнерката този сезон. За приключението в пустинята Маккартни предлага ефирни копринени тоалети, изпъстрени в черно-бели камуфлажни щампи.

Шоуто на Стела Маккартни с интерес проследиха много звезди. Сред тях бяха моделът Кейт МосКейт Мос Кейт Мос е родена на 16 януари 1974 г. в южната част на Лондон. Родителите й се развеждат, когато е, актрисата Салма Хайек и бащата на дизайнерката - сър Пол Маккартни.

Последвайте канала на

772 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини