Празник на чесъна организират в село Пробуда

  • 18 юни 2024 15:41

  • 1561
  • 1
Празник на чесъна организират в село Пробуда
© pixabay

Празник на чесъна организира за седми път читалището в търговищкото село Пробуда. От настоятелството на Народно читалище „Родина – 1927“ в населеното място отправят покана за участие в тематичен кулинарен конкурс и музикална програма. 

Традиционният празник на чесъна през тази година ще бъде на 8 септември, съобщи за БТА читалищният секретар Анета Кирчева. 

Кулинарният конкурс за ястия с чесън се организира в четири категории. Домакините ще могат да представят топло или студено предястие, основно ястие или тестено изделие, в приготвянето на което задължителна съставка е характерният зеленчук. В надпреварата могат да участват представители на читалища, пенсионерски клубове, училища и други организации, без възрастови ограничения, посочват организаторите. 

Изчезва ли от пазара българският чесън

Жури ще дегустира и оцени кулинарните експонати и във всяка от категориите ще бъдат определени първо, второ и трето място. Отличените ще получат грамота и предметна награда, а всички ще получат грамота и сувенир.

Организаторите допълват, че участниците в кулинарния конкурс имат право да се изявят и в музикалната програма. Заявки се приемат до 30 август.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.18 | 17:28

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини