Производителите на картофи, лук и чесън получиха есемес за доказване на обвързаната подкрепа

07 януари 2021 13:31

Производителите на картофи, лук и чесън получиха есемес за доказване на обвързаната подкрепа
© Pixabay
385 0

Земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2020 по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън, са получили кратко съобщение (есемес), с което са били информирани, че трябва да докажат реализацията на произведената продукция, съобщиха от ДФ "Земеделие".

Съобщението е било изпратено до фермерите от телефонен номер 180-080. Практиката с изпращане на кратки съобщения цели те да бъдат своевременно информирани за периоди на прием на документи по съответни схеми и мерки, които администрира фондът, уточняват от ДФЗ.

Субсидиите за фермерите ще се изплащат по-рано от обичайното

От 4 януари до 1 февруари 2021 г. се доказва реализацията по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън. Утвърдените образци на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, са достъпни за изтегляне и попълване на сайта на ДФ "Земеделие". Подаване на декларацията и електронния опис по схемата се извършва в отделите

"Прилагане на схеми и мерки за подпомагане" в областните дирекции на ДФ "Земеделие".

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, от ДФЗ са предоставили възможност на кандидатите по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън да изпратят опис по образец чрез имейл до съответната ОД на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата (за физически лица) и адрес на управление на кандидата (за ЕТ и юридическите лица) не по късно от 27.01.2021 г.

Novini.bg
385 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини