Стюардесите никога не биха правили това, ако пътуваха като обикновени пътници

  • 09 май 2024 16:35

  • 11813
  • 3
Стюардесите никога не биха правили това, ако пътуваха като обикновени пътници
© pixabay

От пиене на чай до игнориране на инструктажа за безопасност - бивша стюардеса разкри редица неща, които никога не би направила като пътник на самолет, след като се е запознала с тънкостите на индустрията.

Стюардеса от САЩ, която е работила като салонен персонал в продължение на няколко години с различни авиокомпании, сподели някои от своите наблюдения и професионални съвети с DailyMail.com.

Вижте до какво заключения е стигнала тя, за да си осигурите по-приятно пътуване със самолет следващия път, когато ви се отдаде тази възможност. 

Да ходите по чорапи или боси

Самолетите не се почистват старателно редовно, казва бившата стюардеса, затова не препоръчва да се разхождате по чорапи или боси.

Тя съветва: „Килимите са доста груби, а подовете на тоалетните стават все по-мръсни с течение на полета. Аз бих си взела чифт джапанки с мен в салонния багаж. Когато приключите с тях, можете просто да ги поставите, е подметките една към друга, в плик с цип или найлонова торбичка, която ги държи далеч от другите предмети в чантата ви.

Джапанките могат лесно да се перат. Алтернатива е да опаковате чифт хотелски чехли и да ги изхвърлите в самолета, когато приключите с тях.“

Да резервирате място в задната част на самолета


След като е работила години наред със самолети, стюардесата е видяла затрудненията, причинена от дългите слизания, и хората в задната част на самолета, които бързат, за да хванат следващата си връзка на летището. 

Поради тази причина тя казва, че никога не би резервирала място отзад, когато времето за прехвърляне към следващата връзка е по-малко от час.

Ако можете, казва тя, изберете първокласни седалки в предната част на салона или такива, колкото можете по-напред в икономична.

Тя добавя: „Ако не сте успели да резервирате, опитайте да попитате стюардеса дали има свободни места по-отпред, ако полетът не е зает. Понякога, ако сте учтиви, те ще могат да ви настанят".
 
Да вкарвате големи чанти като ръчен багаж


„Много хора се опитват да носят големи чанти като ръчен багаж, но това просто задържа всички, тъй като по-големите чанти са по-трудни за прибиране“, казва опитната пътешественичка. 

Имайки това предвид, тя пътува само с една малка чанта в кабината и чекира всички по-големи чанти.

„Това не само облекчава товара ми, но и всяко малко нещо помага, когато става въпрос за по-безпроблемно изживяване на борда“, казва тя.

 
Да пиете кафе или чай по време на полет

Почти всички полети, включително на къси разстояния, предоставят топла напитка, но експертът предупреждава да не пиете чай или кафе в самолета.

Тя казва, че каните с гореща вода рядко се „почистват старателно“ и могат да бъдат място за размножаване на микроби.

Вместо това тя препоръчва да се придържате към студени напитки за полета или да си напълните съд с гореща напитка от продавач на летището преди качване.
 
Да носите  силен парфюм


„Това, което може да мирише приятно на вас, може да не мирише толкова божествено на човека до вас, така че опитайте да избягвате да използвате силни парфюми или одеколони, ако можете“, казва бившият салонен служител.

Тя също така посочва, че някои хора може да страдат от алергии или да са свръхчувствителни към аромати.

Наред с избягването на парфюми, тя препоръчва да се пазите от къри или ястия с чесън преди летене, тъй като „не всеки иска да вдишва остатъците от снощната ви вечеря“.

Нейният професионален съвет е да вземете душ, преди да тръгнете към летището, и да използвате мек дезодорант.

Докато „за тези, които имат достъп до салона, там често има душове, в които също можете да се освежите.“

Да пропуснете да пиете вода


След дълги престои в самолети бившата водеща казва, че осъзнава лечебната сила на водата. Тя съветва да вземете една голяма бутилка „чиста“ вода и да отпивате от нея през целия полет.

Авиаторът обяснява: „Въздухът е сух и с по-малко кислород и ще бъдете склонни да получите главоболие. Заради това водата ще бъде най-добрият ви приятел. Опитайте се да избягвате алкохола, ако можете, и се придържайте към добрата стара H2O. Ще се почувствате много по-освежени, след като стигнете до местоназначението си".

Друг съвет за уелнес, който тя препоръчва, е да ставате, за да се разтегнете горе-долу „на всеки два часа".
 
Да игнорирате инструктажа за безопасност


От работа на различни самолети бившата стюардеса казва, че е осъзнала важността на слушането на инструктажи за безопасност, тъй като може да има огромни разлики в разположението на самолета.

Професионалистът в пътуванията обяснява: „Въпреки че инструктажите може да са досадни за гледане, те като цяло са доста бързи и ще помогнат, ако възникне спешна ситуация. Важно е да знаете откъде пада вашата кислородна маска и как да я поставите. Същото важи и за спасителната жилетка".

„Друго нещо, което обичам да правя, е да броя редовете до изходните врати. По този начин, ако светлините изгаснат или дим изпълни кабината, аз знам приблизително колко далеч трябва да отида", посочва тя.

Да си разкопчаете предпазния колан

"След като бях свидетел на много пристъпи на неочаквана турбуленция, винаги бих държала колана си закопчан по време на полети“, казва бившата стюардеса.

Ако планирате да се движите из кабината, за да посетите тоалетната, да отидете до кухнята на самолета или просто да протегнете краката си, тя съветва да се движите „с цел“, пише pochivka.blitz.bg.

Тя добавя: „Наистина е важно да не стоите безцелно, блокирайки пътеките. Само стоенето може да ви изложи на ненужни рискове и ако самолетът започне да се тресе, главата ви може да се удари в тавана, преди да имате време да реагирате.“

Последвайте канала на

Росица Валентинова
11813 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:27

3
❤️ Г­­­о­­р­­е­­­щ­­и­ ­м­­­о­­­м­и­­ч­­е­­т­­­а­­ ­­в­­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­-­ X­­1­­8­­.­­F­U­N

2024.05.09 | 18:01

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
b

2024.05.09 | 16:43

1
Проблемите идват виднаги от простите хора

Добави коментар

Водещи новини