Доспиването през почивните дни удължава живота

  • 28 декември 2023 07:28

  • 989
  • 1
Доспиването през почивните дни удължава живота
©
Слушай новината Слушай новината

Доспиването с два допълнителни часа през почивните дни намалява с 63 процента вероятността от инфаркт или инсулт при тези, които не си почиват достатъчно, съобщи Скай нюз. 

Специалисти от Медицинския университет в Нанцзин, Китай, са проследили съня на 3400 души и са установили, че при тези, които спят по-малко от шест часа на нощ през седмицата, но с два часа повече през уикенда, вероятността да претърпят сърдечносъдов инцидент е с две трети по-малка.

Кои са трите най-полезни пози за сън?

Наваксването със съня през почивните дни е свързано с "нисък риск от стенокардия, инсулт и сърдечни заболявания - особено при тези с кратка продължителност на съня през седмицата", е изводът на учените.

Известно е, че достатъчната продължителност на съня - седем или осем часа на нощ за по-голямата част от хората, предпазва от сърдечни проблеми. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
989 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.28 | 12:28

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини