Пригодяват историческа корона за крал Чарлз III

  • 04 декември 2022 14:54

  • 2829
  • 3
Пригодяват историческа корона за крал Чарлз III
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите по коронация на монарсите в Англия повече от 350 години, е изнесена от лондонския Тауър, за да бъде пригодена за коронацията на крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен през месец май следващата година, съобщиха световните осведомителни агенции, позовавайки се на Бъкингамския дворец.

Короната, която е част от кралските скъпоценности, изложени в Тауър, се използва от коронацията на крал Чарлз II през 1661 г., когато монархията е възстановена след десетгодишното управление на Оливър Кромуел. Короната на св.Едуард заменя средновековна корона от 11-и век, от управлението на Едуард Изповедник, която е претопена през 1649 г.

Първи рожден ден като крал: Чарлз III става на 74

Крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен ще се възкачи на престола с короната на св. Едуард на тържествена церемония в Уестминстърскто абатство на 6 май 2023 г. На службата той ще носи и имперската държавна корона. Короната на Свети Едуард e със солидна златна рамка, инкрустирана с рубини, аметисти, сапфири, гранати, топази и турмалини. По примера на средновековната й предшественичка, върху нея има четири кръста и четири лилии. Короната е довършена с кадифе и хермелинова лента. Тя е изобразена върху кралския герб, логото на Кралските пощи и армейските пагони.

Коронацията на крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен ще следва церемониите от последните столетия в британската монархия, но се очаква да бъде по-кратка и да продължи около час. Кралицата-консорт Камила също ще бъде коронована заедно с крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен. Очаква се гостите да бъдат около две хиляди души.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2829 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.12.04 | 18:38

3
с тая малка главичка
Сърбеца

2022.12.04 | 15:47

2
А инфлацията
PaulaFox

2022.12.04 | 15:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини