Италианско градче търси вода с екстрасенс

  • 25 август 2022 15:35

  • 513
  • 2
Италианско градче търси вода с екстрасенс
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Италианско градче се обърна към екстрасенс, за да се опита да намери вода. Причината е, че местните власти не знаят как да се справят със сушата.

Ремо Моралия, който е кмет на община Баярдо в Лигурия наема Ренато Лаболани да намери водоизточник със специален метод посредством метални пръчки, пише Il Foglio.

Поради горещините и редките валежи в общината два от петте извора са пресъхнали в края на пролетта, а нивото на подпочвените води е спаднало.

9 са държавите изправени пред най-голям риск от засушаване

"Ясно е, че преди това ще трябва да се проведат консултации с инженери и ще е необходимо предпроектно проучване. Но сега съм сигурен, че на определени места ще успеем да достигнем до водоносните пластове", казва Моралия.

Какво представлява необичайният метод?

Радиестезията е парапсихологическа практика, която позволява да намирате скрити предмети, обикновено под земята, включително водоизточници. Услугите на подобен екстрасенс с 30-годишен опит струват 300 евро, но сумата може да нарасне, съобщава БТВ.

Ренато Лаболани обясни кака се случва търсенето на вода. 

"Това е, когато свързвате съзнателната си част с несъзнателната. Използвам махало, което ми казва всичко: къде е водата, колко е, колко е дълбока. Задавам въпроса: колко е този разлом? 500 литра, хиляда, три хиляди? Докато махалото се люлее, аз продължавам, а после спира", разкрива Лаболани.

Рене се радва на добра репутация: той е открил вода в парче земя, принадлежало на графиня Франческа Вака Августа. Оттам мълвата се разпространява и сега той дори е нает от Силвио Берлускони.

Мая Йорданова
513 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.25 | 20:06

2
ТОЗИ МЕТОД Е ИЗВЕСТЕН ОЩЕ ОТ ДРЕВНОСТТА. ПРАВИ СЕ С ПРЕСНО ОТРЯЗАНИ ПРЪЧКИ ОТ ЛОЗА. РЕЗУЛТАТЪТ Е УДИВИТЕЛЕН. МЕТОДА Е ИЗПИТАН!
asdaa

2022.08.25 | 17:55

1
Тези с багетите познават колкото познава и първата срещната гадателка. Вероятността да познае е колкото на "тука има - тука няма".

Добави коментар

Водещи новини