Учени алармират за превишено химическо замърсяване на Земята

  • 19 януари 2022 15:20

  • 2543
  • 2
Учени алармират за превишено химическо замърсяване на Земята
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Учени от Стокхолмския център за устойчиво развитие на околната среда и Университета в Гьотеборг твърдят, че човечеството вече е надхвърлило допустимия праг на химическо замърсяване на планетата, пише „Гардиън“.

"Скоростта, с която обществата произвеждат нови химикали и ги изпускат в атмосферата, надхвърля допустимите граници, в които е възможен безопасен живот на Земята", казва участничката в изследването Патрисия Виларубия-Гомес за изданието.

Експертите твърдят, че това замърсяване застрашава планетата на всички възможни нива. За да се забави този процес, те призовават за по-широко използване на възобновяеми материали и енергийни източници.

Поредната магнитна буря удари Земята

Превишаването на допустимия праг на химическо замърсяване е петият сериозен удар по екологичната безопасност на Земята. Преди това човечеството е предизвикало твърде силно глобално затопляне, унищожило е дивата природа и биоразнообразието и е преминало прага на замърсяване с фосфор и азот, обясняват учените.

Последвайте канала на

Калина Христова
2543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
селяндури!!!!

2022.01.20 | 16:19

2
Върнете се там, откъдето се довлякохте и освинихте София!!!!!! И не забравяйте да си вземете анцузите и суратите!!!
Еми

2022.01.19 | 17:57

1
е6ахте мамата на ядрената енергетика - източник с много малък отпечатък върху околната среда, живейте сега с последиците, лайнари.

Добави коментар

Водещи новини