Кафява мечка е забелязана в парк в Испания за първи път от 150 години

  • 05 май 2020 19:49

  • 1779
  • 0
Кафява мечка е забелязана в парк в Испания за първи път от 150 години
© Pixabay

Кафява мечка е заснета на филм в природен резерват в северната част на Испания - нещо, което според изследователи се случва по тези места за първи път от 150 години, предаде ДПА.

"Намерихме тази удивителна мечка да развива следващия ни проект", написаха в Туитър от филмовата продуцентска компания Zeitun Films, предава БТА.

Изследователски екип от продуцентската компания е заснел кафявата мечка в природния резерват О Инвердейро в област ГАлисияАлисия Истинското име фолк певицата Алисия е Ася Пламенова Дойчева, родена в Ихтиман. Очите на Алисия, съобщават Си Ен Ен и научното онлайн списание gciencia.com.

Мечка влезе в кола, за да подремне на задната седалка

Според изданието става въпрос за мъжки екземпляр на възраст между три и пет години, който най-вероятно е прекарал цялата зима в резервата.

Видео, публикувано в Ютюб, показва мечката да души зелената трева през деня. Камера за нощно виждане пък е уловила как животното чеше гърба си в ствола на дърво.

От продуцентската компания са монтирали камери из парка за проекта си "Планина или смърт".

Кафявата мечка е защитен вид в Испания от 1973 г. Смята се, че макар и периодично, в исторически план животните от вида са обитавали региона на ГАлисияАлисия Истинското име фолк певицата Алисия е Ася Пламенова Дойчева, родена в Ихтиман. Очите на Алисия.

Novini.bg
1779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини