Британците бойкотират Деня на Свети Валентин

  • 12 февруари 2020 12:47

  • 835
  • 2
Британците бойкотират Деня на Свети Валентин
© Pixabay

Британците, на които им е дошло до гуша от романтичните клишета и от натиска да правят сантиментални жестове, са обявили бойкот на празника Свети Валентин, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА. 

Резултатите от проучване, направено от сайта за запознанства Happn, показват, че само един на десет души има готовност да демонстрира романтичната си страна в Деня на влюбените.

Повечето жители на Острова са на мнение, че празничната романтика е отживелица и загуба на пари.

Пет символа на любовта, застрашени от глобалното затопляне

Около 70 процента от анкетираните признават, че Денят на Свети Валентин им излиза твърде скъпо.

Две трети от представителите на поколението Y не възнамеряват да пращат валентинки за празника. Според 40 на сто тази практика облагодетелства основно производителите на картички. Милениалите освен това смятат за старомодни кавалерски жестове като носенето на подарък или придърпването на стола, за да седне дамата.

Интересни факти за празника Свети Валентин

"Въпреки че резултатите могат да се сторят потискащи на заклетите романтици, истината е, че хората не желаят да се чувстват притиснати от един-единствен ден в календара, за да засвидетелстват любовта си. Социалният натиск утежнява и положението на необвързаните хора, карайки ги да занижат самооценката си. Тази година забравете за сърчицата и цветята и независимо дали сте с партньора си или таите надежда за романтика, не забравяйте да насочите вниманието към най-важната любов в живота си - тази към себе си", отбелязват авторите на проучването.

Последвайте канала на

Novini.bg
835 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2020.02.12 | 13:13

2

Еми като не искат да празнуват Свети Валентин,да празнуват Трифон Зарезан..ще ги е..ем и британските грозни цървули бате

Петров

2020.02.12 | 13:05

1

Здравейте , вижте тази игра , забавна е!
https://golden-farm.biz/?r=1346879

Добави коментар

Водещи новини