Трифон Зарезан уби Свети Валентин

  • 21 януари 2020 09:28

  • 1604
  • 2
Трифон Зарезан уби Свети Валентин
© Булфото

320 000 българи тази година се очаква да почетат празника на виното Трифон Зарезан.

Свети Валентин или Деня на влюбените, който се пада също на 14 февруари, ще се празнува основно от младежи и най-вече от тийнейджъри. Това съобщи пред в. "Телеграф" Румен Драганов, шеф на Инстититута за анализи и оценки в туризма и член на контролния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм.

Трифон Зарезан е голям традиционен български празник, добре познат и вписан в бита на българина. Празникът на влюбените пък е нововъведение, което се изпозлва като маркетингово средство за налагане на продукт, коментира Драганов.

По думите му от Свети Валентин се вълнуват най-вече младите хора, тийнейджърите и "тези, които още не са пораснали и се изживяват като тийнейджъри".

Интересни факти за празника Свети Валентин

Въпреки огромния брой оферти за пътувания за Деня на влюбените туроператорите не разчитат на много голям интерес към тези предложения. На практика, в бранша не гледат на 14 февруари като на някакъв голям празник, коментираха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

"Няма голям интерес към пътувания за 14 февруари. В момента вървят най-вече ранните резервации за лято 2020", коментираха и от една от агенциите с оферти за 14 февруари.От туристическият бранш са категорични, че българинът не обръща голяма внимание на офертите за Свети Валентин. В най-добрия случай клиенти се интересували от уикенд в Рим или Париж, както и от оферти, при които Денят на влюбените се съчетава с някоя друга проява като Карнавала във Венеция.

Повечето почитатели на Трифон Зарезан пък просто ще се включат в някой местен фестивал, за да отбележат зарязването на лозята.

Последвайте канала на

Novini.bg
1604 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.21 | 12:33

2

Хайде да не ЗАРАЗЯВАМЕ лозята, вместо да ги ЗАРЯЗВАМЕ... Не в смисъл "да ги изоставяме", разбира се!

2020.01.21 | 10:54

1

На една дата не може да има два празника. На 14 февруари се празнува Трифон Зарезан, а свети Валентин празнуват католиците.

Добави коментар

Водещи новини