Ядливите насекоми са по-богати на антиоксиданти от портокаловия сок

  • 16 юли 2019 14:28

  • 281
  • 0
Ядливите насекоми са по-богати на антиоксиданти от портокаловия сок
© Pixabay

Според най-ново изследване на италиански учени, ако сменим портокаловия сок на закуска с ядливи насекоми, това ще се отрази благотворно на нашето здраве, пише в. "Метро".

Изданието цитира проучването на специалисти от университета в Терамо, които констатирали, че консумацията на скакалци ни дарява с пет пъти повече антиоксиданти, в сравнение с портокаловия сок.

Богати на полифеноли се оказват също черните мравки и брашнените червеи. Мас от копринената буба и някои африкански гъсеници притежава два пъти по-големи антиоксидантни свойства, в сравнение със зехтина. Богатите на антиоксиданти храни играят важна роля в предпазването на клетките от свободните радикали, които са свързани с болестите на сърцето и раковите образувания.

Авторът на изследването Марко Серафини припомня, че около два милиарда жители на планетата, или една четвърт от общия им брой, редовно консумират инсекти. За останалите хора като нас, ни трябва известно насърчаване, за да посегнем към тях, но те са много полезни за нашето здраве и трябва да преодолеем предразсъдъците си.

Последвайте канала на

БТА
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини