Консумацията на над три чаши вино седмично увеличава риска от преждевременна смърт

  • 04 октомври 2018 14:32

  • 1987
  • 0
Консумацията на над три чаши вино седмично увеличава риска от преждевременна смърт
© Pixabay

Учени от Медицинския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, установиха, че не трябва да консумираме повече от три чаши вино седмично - в противен случай увеличаваме с 20 процента риска си от преждевременна смърт, пише в. "Дейли мейл".

Досега се считаше за здравословно изпиването по една чаша вино на ден. Но според екипа на проф. Сара Харц това е прекалено много. Американските учени стигнали до този извод, след като изучили клиничните данни на над 400 хиляди свои сънародници на възраст от 18 до 85 години. "Консумирането на 1- 2 чаши вино в продължение на 3 дни предпазва от болести на сърцето, твърди проф. Харц. Но този ефект се губи, ако консумираме същото количество 7 дни седмично.

Това важало за всички възрастови групи. Що се касае до риска от ракови заболявания, хората, чиито роднини са преминали през такива, изобщо не трябва да близват алкохол. Това би било най-добро за тяхното здраве.

Но жителите на някои географски зони с много нисък брой хронични заболявания може би няма да се съгласят с констатациите на проф. Харц, пише вестникът. Хората на средиземноморска диета, консумиращи една или две чаши вино дневно, достигат до дълбока старост.

Последвайте канала на

БТА
1987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини