7 унгарски ястия, които да опитате

  • 11 септември 2017 11:23

  • 4120
  • 2
7 унгарски ястия, които да опитате
©

Lángos

Тази класическа храна може да вземете за из път. Дълбоко пържено тесто (бел.ред, като нашите мекици), което се консумира топло и покрито със заквасена сметана и настъргано сирене или с чесново масло (или всичко това).

Те се сервират целогодишно и са много достъпни. Понякога са направени с картоф (krumplis lángos) и понякога се сервират с колбас (kolbász) отгоре.

Kürtőskalács

Тези сладкиши са направени от дълги ленти захарно тесто, увито около конуси, намазани с масло и се пекат върху въглен. Захарта карамелизира, като се образува хрупкава глазура и когато тестото се извади от формата, се освобождава пара.

Преди да се сервират, те обикновено се поръсват с топинги, като канела или смлени орехи. Популярни са по време на коледните празници.

Töltött káposzta

Пълненото зеле е популярно ястие в голяма част от Източна Европа, както и в части от Азия. Унгарският специалитет включва варени зелеви листа, пълнени със свинско месо и говеждо, ориз и домати.

Както при много унгарски ястия, то е щедро ароматизирано с червен пипер. Това ястие обикновено се консумира през зимата и определено си заслужава да се опита.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
4120 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.12 | 09:12

1
Най-апетитното ястие на Орбан е руската АЕЦ "Пакш", а ние ще сме на газови ламби.

2017.09.12 | 09:12

2
БРБАВО!

Добави коментар

Водещи новини