Щипка сол подобрява вкуса на кафето

  • 10 април 2017 14:14

  • 4315
  • 0
Щипка сол подобрява вкуса на кафето
© Gettyimages

Щипка сол в кафето подобрява вкусът му. Така се тушира горчивината, ако е прекалено силно, пише в. "Дейли мейл".

Препоръките са на Вики Дениг от сайт, посветен на изкуството на пиенето на тъмната напитка.

Учените обясняват този ефект с натриевите йони, съдържащи се в солта. Именно те тушират горчивината и подсилват вкуса на ароматната напитка. Освен това натриевият хлорид не увеличава калоричността на кафето, за разлика от захарта, млякото и сметаната, прибавени към него.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини