25 шокиращи неща, които хората правят, за да отслабнат

  • 15 февруари 2017 11:00

  • 2317
  • 0
25 шокиращи неща, които хората правят, за да отслабнат
© Getty Images/Guliver

Когато говорим за отслабване, опциите обикновено са доброто старо здравословно хранене и редовни упражнения. Това обаче не означава, че хората правят винаги това.

Независимо дали поради нетърпение, отчаяние или дори психично разстройство, като анорексия и булимия, някои хора са готови да отидат още по-далече, за да свалят няколко килограма. За съжаление, в повечето случаи това може да носи повече вреди, отколкото ползи.

Вижте 25 от най-лудите и шокиращи неща, които хората правят, за да отслабнат.

Въздушна диета

Популярна във Франция, където е станала известна като "Аз се храня с въздух“, тя се основава на принципа да подвеждаме съзнанието си, че сме яли, минавайки мисловно през целия процес на приготвяне на храната – от готвенето, до слагането на масата, процеса на хранене и сдъвкване.

Инсулин

Независимо от факта, че това просто не работи, много хора си инжектират инсулин в опит да понижат кръвната захар и да разграждат мазнините вместо въглехидрати. Инсулиновите инжекции са изключително опасни обаче, особено ако се правят без наблюдение. Те могат да доведат до развитието на диабет при хора, които не страдат от диабет и дори да причинят състояние на кома.

Ябълки и кафе

Тази диета е точно това, което звучи – ябълки и кафе. Ядете само ябълки, колкото се може по-дълго. На теория кафето действа като диуретик, а ябълките ви дават енергия и витамини. В действителност няма да загубите много килограми и няма да успеете да издължите дълго с тази диета.

Опаковка на кръста

Увивате около кръста фолио, с което да предизвикате потене и сваляне на килограми. Реално може само да се дехидратирате, не и да отслабнете.

Диета „Спящата красавица“

Методът е прост – когато ви се доспи, взимате хапче за сън и спите. Това реално може да доведе до атрофия на мускулите, дехидратация, както и да се предозирате с лекарства.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
2317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини