Как изглежда идеалният ден на най-добрия майстор-готвач в света?

  • 20 септември 2016 11:26

  • 2091
  • 1
Как изглежда идеалният ден на най-добрия майстор-готвач в света?
© Getty Images

Масимо Ботура беше обявен за най-добрия майстор-готвач в света. Той притежава собствен ресторант - Osteria Francescana, в Модена, Италия, а проектът му „Храна за душата“ ще използва остатъци от храната на Олимпийските игри в Рио за изхранването на местни бездомници.

Масимо разказва пред The Economist как изглежда идеалният му ден.

Закуска

Някога живеех с тъщата ми в Upper East Side, когато посещавах Ню Йорк. След като тя се премести в Колорадо, се нуждаех от друго жилище в града. Nomad на Бродуей и 28-а улица запълни тази празнота. Закуската е лукс, който обикновено не си позволявам.

Обичам да е тихо сутрин, много съм претенциозен към кафето си - трябва да е двойно еспресо с мляко. Винаги хапвам бъркани яйца, дива сьомга от Аляска, препечен геврек с макови семена и крема сирене. Специално ми поръчват La Republica и Corriere della Sera за четене.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2091 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.20 | 13:30

1
Я,най добрия ! С косми от брадата ли манджите си гарнира ? Ще спестя и едно бръснарско ножче ще му подаря !

Добави коментар

Водещи новини