6 научно доказани начини да подобрите деня си

  • 29 октомври 2015 13:54

  • 1611
  • 1
6 научно доказани начини да подобрите деня си
©

Всички сме наясно: твърде многото стрес може да има потенциално смъртоносен ефект върху тялото ни.

Хроничният стрес може да доведе до високо кръвно налягане, проблеми с холестерола, повишен риск от сърдечни пристъпи, повишен риск от инсулт, синдром на раздразнените черва, отслабена имунна система и дори да промени ДНК-то, което може да съкрати продължителността на живота ни.

Притеснихте ли се? Ето шест научно доказани методи, с които да намалите стреса и да направите деня си по-добър.

1. Дишайте дълбоко.

Стресът кара тялото ви да си поема дъх по-бързо и да диша по-плитко. За щастие, тялото ви е наивно - всъщност можете да го подмамите да се успокоява с по-дълбоко и бавно дишане. Бавните и дълбоки вдишвания могат да помогнат временно за понижаване на сърдечната честота и кръвното налягане.

2. Напрегнете мускули и се отпуснете

Подсъзнателно напрягането на вашите мускули е не само обща реакция на стреса, но може да ви накара да се чувствате по-зле. Ключът тук е да поемете контрол върху тази реакция на мускулите. Няколко секунди стягане в даден момент минават през всяка област от тялото ви - от главата до петите. Това ще запази вашите мускули от напрежение за продължителен период от време и ще ви приближи до релаксацията. По този начин настроението ви ще се подобри и нивата на стреса ще намалеят.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.30 | 10:38

1
Опитайте се да спечелите от тотото и ще ви се подобри деня.

Добави коментар

Водещи новини