Тази зима никакво напълняване! (I част)

  • 16 септември 2015 18:19

  • 1750
  • 0
Тази зима никакво напълняване! (I част)
©

Забелязали ли сте, как голяма част от жените обикновено се „топят" през лятото, а щом стане студено, започват леко да се закръглят? Е, това не е задължително явление, но е често срещано, и има своето напълно физиологично обяснение.

Организмът на хората, обитаващи места с различни сезони, е устроен да се подготвя за предстоящия студ. Той превантивно натрупва мазнини, за да се топли и предпазва от измръзване, а при представителките на нежния пол това е силно изразено. Ние обаче ще ви предложим няколко специални хватки, с които тази зима да спрете напълняването.

Те са общо 21-а, а ето и първите 7.

Наблегнете на супата

Чиния топла супа на обяд ще ви помогне да запазите стройна фигура. Изследователи от университета в Пенсилвания открили, че жените, които започват обяда си с течна храна, поглъщат 100 калории по-малко, без да ги компенсират по-късно през деня. Смята се, че водата, която се съдържа в храната, противно на онази, която просто пием, спомага за по-продължително усещане за ситост, при това с по-малко калории. Предпочитайте нискокалорични супи - зеленчукови, доматени или морковени, за да получите максимален положителен ефект.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
1750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини