-
29 май 2015 13:01
- 1663
- 0
Мистерията на швейцарското сирене и изчезващите дупки в него най-накрая бе разбулена. Швейцарски селскостопански институт е открил, че малките частици сено са виновниците за известните дупки в сирената като Ементал и Апенцелер.
Докато млякото се превръща в сирене, тези "микроскопични частици сено" спомагат за образуването на дупки в традиционните швейцарски сирена. Финансираният от правителството институт Agroscope обяви вчера, че преминаването от някогашните методи на доене в плевни към напълно автоматизирани системи за доене е довело до намаляването на дупките в сирената през последните 15 години, защото използваните системи са по-хигиенични.
В поредица от тестове учените са добавяли различни количества прах от сено в млякото и са открили, че това им позволява да регулират броя на дупките.
Повече четете тук
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Правителството няма да поиска удължаване на Бюджет 2024
23 декември 202413:21
МС прие изменение на програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна
23 декември 202415:30
Прокуратурата с важна информация за всички измамени от пирамидата BETL
23 декември 202413:27
Обраха апартамента на секретаря на президента - Николай Копринков
23 декември 202414:27
Почина кметът на община Две могили Божидар Борисов
23 декември 202414:24
Товарен влак блъсна и уби мъж в жп тунел
23 декември 202413:32
Водещите новини! Главчев: Споразумението с Украйна не буди притеснения, освен в един аспект. КНДР праща още войски в Русия (и още…)
23 декември 202413:36
Дъжд и сняг в празничните дни - жълт код за поледици в 13 области утре
23 декември 202413:44
Кремъл отхвърли съобщенията в турски медии за живота на Башар Асад и съпругата му в Москва
23 декември 202412:58