-
29 май 2015 13:01
- 1659
- 0
Мистерията на швейцарското сирене и изчезващите дупки в него най-накрая бе разбулена. Швейцарски селскостопански институт е открил, че малките частици сено са виновниците за известните дупки в сирената като Ементал и Апенцелер.
Докато млякото се превръща в сирене, тези "микроскопични частици сено" спомагат за образуването на дупки в традиционните швейцарски сирена. Финансираният от правителството институт Agroscope обяви вчера, че преминаването от някогашните методи на доене в плевни към напълно автоматизирани системи за доене е довело до намаляването на дупките в сирената през последните 15 години, защото използваните системи са по-хигиенични.
В поредица от тестове учените са добавяли различни количества прах от сено в млякото и са открили, че това им позволява да регулират броя на дупките.
Повече четете тук
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия шофьор и разкри подробности за катастрофата
16 май 202420:16
От НСО с първа информация за тежката катастрофа с Кирил Петков, при която загина човек
16 май 202418:52
Борисов коментира катастрофата с Кирил Петков и обяви: Разединението в обществото вече взима застрашителни размери
16 май 202418:09
Административният съд: Да се прекрати промяната на движението в центъра на София
16 май 202419:22
Полицаят, осъден за убийството на родителите си, за барикадира
16 май 202421:52
Виктор Орбан: Аз съм единственият, който се бори за мир в ЕС
16 май 202421:52
Фицо знаел за опита за убийство
16 май 202419:41
Обвиненият за шпионаж в полза на Русия Иванчев пледира "невинен" в британския съд
16 май 202419:12
Водещите новини! България започва да произвежда дронове камикадзе. САЩ няма да отменят БГ санкциите по „Магнитски“ (и още…)
16 май 202419:03