-
29 май 2015 13:01
- 1659
- 0
Мистерията на швейцарското сирене и изчезващите дупки в него най-накрая бе разбулена. Швейцарски селскостопански институт е открил, че малките частици сено са виновниците за известните дупки в сирената като Ементал и Апенцелер.
Докато млякото се превръща в сирене, тези "микроскопични частици сено" спомагат за образуването на дупки в традиционните швейцарски сирена. Финансираният от правителството институт Agroscope обяви вчера, че преминаването от някогашните методи на доене в плевни към напълно автоматизирани системи за доене е довело до намаляването на дупките в сирената през последните 15 години, защото използваните системи са по-хигиенични.
В поредица от тестове учените са добавяли различни количества прах от сено в млякото и са открили, че това им позволява да регулират броя на дупките.
Повече четете тук
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Вариант 15 се падна за матурата по български език
17 май 202406:47
Катастрофата с НСО: Не е ясно нито кой е виновен, нито скоростта на автомобилите
17 май 202407:41
Полицията с подробности за среднощния екшън с барикадиралия се полицай в Пловдив
17 май 202407:16
Защо Волгин не си тръгна от БНР, когато му спряха интервюто с Митрофанова?
17 май 202407:57
Майката на Митко от Цалапица: В убийството участват трима – двама от самото начало и един впоследствие
17 май 202407:59
Старт на летния сезон!
17 май 202406:19
Външните министри на 13 страни с писмо до Израел, за да се прекрати офанзивата в Рафах
17 май 202407:00
Украински дрон уби майка и 4-годишния ѝ син в Белгородска област
17 май 202407:04
Кои мъченици честваме днес
17 май 202407:14