Продават звезди по $35 в нета

  • 03 септември 2014 18:53

  • 1599
  • 0
Продават звезди по $35 в нета
©

Нова примамлива оферта залива от дни имейлите на потребители в интернет. Американска компания предлага на суперразпродажба не какво да е, а звезди в космоса. При това на доста изгодни цени - само по 35 щатски долара парчето.

Срещу тази сума "International Star Registry" ще издаде и изпрати на клиента си официален документ, че той е собственик на звезда в космическото пространство, носеща неговото име, или това на избран от него любим човек. пише в. "Телеграф".

Според уверенията сделката е напълно законна и се записва в официален регистър на компанията, който е одобрен в Службата за авторски права към Конгреса на САЩ. Така след време, когато пътуването в космоса стане възможно, наследниците на инвеститора ще могат лично да отидат и да разгледат космическата си собственост, наследена от предвидливия им прадядо.

Освен сертификата за собственост, клиентът ще получи от компанията и снимка на съзвездието, в което се намира неговата звезда. "Дребната" подробност, която се премълчава в електронната оферта, е че всъщност единственият орган, който има правото да се разпорежда със звездите, планетите, астероидите и останалите небесни тела е Международният астрономически съюз със седалище в Париж. При това дори и той има правото само да ги именува, но не и да търгува с тях.

Това не е първият подобен случай на търговия с космическите обекти. В началото на 80-те години на миналия век американецът Денис Хоуп създаде компанията си "Лунно посолство", обяви за своя собственост Луната и планетите от Слънчевата система и започна да търгува с тях. Само срещу $20 всеки желаещ получаваше по 4 дка на Луната, Марс или Юпитер. През 2005 г. офис на Лунното посолство беше открит и в България. Според информацията оттогава около 400 българи са броили по 40 лева, за да станат пожизнени собственици на частичка от спътника на Земята.

В по-далечен план идеята на Хоуп и последователите му е на Луната да започнат да се регистрират и фирми и тя да се превърне в Меката на офшорките: без данъци, такси, наеми и изисквания за произход на капиталите. Бизнесът на Хоуп явно се развива доста успешно, тъй като в средата на 2013 г., той обяви, че 7,5% от Луната вече е разпродадена и е частна собственост. По данни на американската телевизия АВС от космическата си търговия предприемчивият бизнесмен досега е спечелил над 600 млн. долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини