Папата говори с космоса

  • 21 май 2011 17:32

  • 1659
  • 1
Папата говори с космоса
©

Папа Бенедикт XVI направи днес видеовръзка с екипажите на Международната космическа станция (МКС) и совалката "Индевър".

Папата поздрави на издържан английски език астронавтите за "смелостта и дисциплината" в овладяването на околоземното пространство от библиотеката на Ватикана, пише БиБиСи.

В екипажа са и двама италианци – Паоло Несполи и Роберто Витори.

След няколко поредни отлагания на 16 май американската совалка "Индевър" излетя в открития космос за последния си полет. Астронавтите направиха вече и първото си излизане в открития космос.

По време на връзката, която е продължила 16 минути, Светият отец се е осведомил за здравословното състояние на съпругата на астронавта Марк Кели - конгресменката Габриел Гифърдс, която се възстановява след опит за покушение през януари.

В разговора имаше и приятни моменти, като италианският астронавт Роберто Витори показа как медальонът, подарен му на Земята от Бенедикт XVI, се носи в безтегловност.

Това е първият път, когато се осъществява връзка между Ватикана и Международната космическа станция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pop+papa=666

2014.09.03 | 23:48

1
Относно: И каза Исус : Аз не Съм от този свят.>>>>>>>>>>Тогава на какви заблуди се кланяте заблудени от "Звяра " ????? Дата: Събота, 2011, Декември 24 20:19:51 ЕЕТ И каза господ на Мойсей: Това,което ви заповядах ,да бъде като знак в междуочието или като БЕЛЕГ НА ЧЕЛОТО И ДЯСНАТА РЪКА !!! така нареди Бог на Мойсей за стария завет.Стария завет бе да предскаже идването на Исус и предвожаднията на Израелския народ от същоия Исус ,Който е Святия Дух,в обетованата земя. И дойде Исус Христоспреди 2000 години и каза: Ето,всичко стана ново,т.е. стария завет премина. . И още :Камък върху камък няма да остане вече тука.Казвайки това че,храм ще бъдат хората прилели Го в себе си.Тогава на кого ни карат религиите да се кланяме ???? И всяка една изявявайки своята си истина ,при все ,че Господ е Един и една е Истината Му . И сега внимавайте кой е белега на "звяра"-666,и защо попове и папи ви слагат "БЕЛЕГ НА ЧЕЛОТО И ДЯСНАТА РЪКА" !!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини