Ритуали на обичайното

  • 19 септември 2012 10:20

  • 709
  • 0
Ритуали на обичайното
©

На 21 и 22 септември в Пловдив в рамките на Нощ на музеите и галериите, Пловдив 2012 ще можете да се насладите на “Ритуали на обичайното” – платформа “Град и публични пространства” с Куратор: Вера Млечевска.

„Град и публични пространства“ 2012 е фестивал с кулминация в Нощта на музеите в Пловдив (21 и 22 септември 2012). Негов инициатор е Фондация „Отворени изкуства”, а той се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Община Пловдив.

Проектът “Ритуали на обичайното” обхваща различни локации в градската среда на Пловдив, като се стреми да преодолява предизвикателствата на обществената визуална среда и търси непосредствен контакт със зрителите извън традиционните пространства за изкуство.

В тазгодишното издание ще участва талантливият полски творец Янек Симон. Роден през 1977 г., той е полски мултимедиен творец, по образование психолог и социолог. Формално Янек Симон няма художествено образование. През 2002 негови работи – филми и интерактивни инсталации се появяват на изложби на младото полско изкуство и оттогава Янек Симон е участвал в няколко общи полски и чужди изложби, има самостоятелни изяви в Полша и Великобритания. В изкуството си той често използва мотиви от компютърни игри, черпи вдъхновение от попкултурата, интернет и филмите. Понастоящем създава концептуални творби.

Последвайте канала на

709 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини