Фестивал за свободен театър 2

  • 10 септември 2012 09:39

  • 412
  • 0
Фестивал за свободен театър 2
©

ACT Фестивал за свободен театър: 2 ще се проведе от 14 до 18 ноември 2012 и отново ще представи петнайсет свободни театрални и танцови проекта – витрина на независимата сцена у нас.

Селекцията за второто издание се състоя в първите дни на септември и резултатите показаха, че сред продукциите тази година има шест премиери, чисто нови български пиеси, съвременен танц, кукли и експериментални представления.

Всички те ще срещнат своята публика на различни локации в София – независими и алтернативни пространства, частни сцени и държавни театри.

Изборът отново беше на демократичен принцип, а критериите, според които сред кандидатстващите 33 свободни проекта бяха оценявани - „авторски подход”, „съдържание”, „иновативност”, „изпълнение” и „техническа реализация”.
ACT Фестивал за свободен театър е първият и единствен фестивал изцяло за свободен театър в България.
Благодарение на положителните отзиви от първото издание, тази година международното участие ще бъде в пъти по-голямо. Очаква се у нас да пристигнат професионалисти в областта на изпълнителските изкуства и програматори на фестивали, които освен като наблюдатели на постановките, ще се включат в двете международни конференции и в част от образователната програма на ACT фестивала.

 

Последвайте канала на

412 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини