„Смъртта на Бялата лисица“ е новата книга на известната журналистка Анна Заркова

  • 11 април 2024 11:55

  • 421
  • 0
„Смъртта на Бялата лисица“ е новата книга на известната журналистка Анна Заркова
© личен архив

Анна Заркова разказва за убийството на Андрей Луканов и погребаните с него комунистически тайни в книгата „Смъртта на Бялата лисица“, съобщава бта, цитирайки издателите от „Колибри“.

Премиерата е на 17 април в „Червената къща“ на столичната улица „Любен Каравелов“ 15.

„Всички герои в тази книга са истински личности, чиито имена, дела и думи са записани от мен и други журналисти“, разказва авторката.

На 2 октомври 1996 г. пред дома му е застрелян Андрей Луканов – знаков политик от годините на българския преход, министър-председател в две правителства, депутат, наричан почтително „Архитекта на мирния преход” и презрително „Бялата лисица”, пишат издателите.

По думите им в книгата си Анна Заркова осветява истината, като предоставя на читателя събраната от нея обширна информация по този случай - записаното в свои и на други журналисти интервюта, чутото в съдебните зали, споделеното на „четири очи” с партийни деятели и магистрати, с полицаи и бивши затворници, с обеднели новобогаташи и шефове на фалирали банки. 

Анна Заркова е дългогодишен разследващ журналист,

отговорен редактор и коментатор във вестник „Труд”, колумнист във вестник „Галерия”, главен секретар и член на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти (2020–2024). Автор е на трилогията „Големите убийства” и на книгите „Изгаряне”, „От Вапцаров до Живков и останалите”, „Българската мафия, както я видях”, „Главните прокурори” и „Свободни в словото”. Носителка е на „Орел” – голямата награда за кураж на Международния съюз на журналистите (Вашингтон), и на „Златно перо” (СБЖ, София).

Последвайте канала на

Аделина Делийска
421 0

Свързани новини

Водещи новини