Започва десетото издание на Националния литературен конкурс "Море"

  • 17 януари 2024 15:06

  • 738
  • 1
Започва десетото издание на Националния литературен конкурс "Море"
© pixabay

Десетото издание на Националния литературен конкурс "Море" вече е отворен за участие, съобщават от пресцентъра на Община Бургас, които са съорганизатори заедно с читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”. 

Желаещите автори могат да участват с творби на морска тематика, които не са били публикувани или участвали в други конкурси. Това могат да са до пет броя стихотворения или цикъл.

До участие се допускат творци на възраст между 15 и 30 години, разделени в две възрастови групи: от 15 до 20 години и от 21 до 30 години. 

Стихотворения на български поети ще бъдат издадени в Испания

Крайният срок за изпращане е 31 март. С изпращането авторите на произведенията декларират, че дават съгласието си текстовете им да бъдат публикувани и използвани безвъзмездно в събития на читалището, допълва БТА. 

Голямата награда на журито включва парична премия, статуетка, грамота, както и отпечатване на стихосбирка на отличения автор от Издателска къща "Знаци". Отличените на първите три места в конкурса също ще получат парична премия, грамота и предметна награда. Конкурсът предвижда и специална награда "Стихотворение - текст за песен", а всички номинирани творби се отпечатват в сборник на всеки две поредни издания на литературната надпревара. 

Националният литературен конкурс "Море" се провежда от 2003 г. и е посветен на патронния празник на Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" - 11 май, когато се отбелязва Денят на светите братя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.17 | 19:20

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини